Vad kostar medlemskapet?

Som scout betalar man en medlemsavgift till riksorganisationen Scouterna. Utöver den betalar man ofta en avgift till exempelvis scoutkåren och distriktet. Här får du veta mer om vad det kostar.

Vad kostar det och vad ingår?

Avgiften till Scouterna är 180 kronor per helår. Det inkluderar försäkring och medlemstidningen Scout som kommer ut fyra gånger per år. Avgiften per termin blir alltså 90 kronor.

Utöver det tillkommer det avgifter till scoutdistrikt, scoutkår och eventuell samverkansorganisation som till exempel Equmenia. Den totala medlemsavgiften skiljer sig alltså mellan olika scoutkårer runt om i landet, men brukar ligga på mellan 300-700 per termin.

Kåravgiften

I medlemsavgiften till scoutkåren som kan skilja mellan scoutkårerna, ingår ordinarie veckomöten och försäkring. Ta kontakt med scoutkåren där du bor för att få veta exakt kostnad. Oftast tillkommer en avgift för övernattningar och läger.

Du blir medlem genom att ta kontakt med den lokala scoutkåren (lokala föreningen). Kontaktuppgifter till kåren hittar du genom att klicka på länken nedan och söka på orten där du bor.

Hitta närmaste scoutkår