Digitala ledarträffar 2023

Under våren kommer Scouternas utvecklingskonsulenter att återuppta våra uppskattade digitala ledarträffar dit scoutledare från hela landet är välkomna. Syftet med ledarträffarna är att ledare från olika kårer ska få en möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter om olika ämnen.

Datum 2023

Vårens tre datum och ämnen är som följer: 

Familjescouting - måndag 13 mars 18:30-20:00

Vill du ha tips på roliga aktiviteter från andra familjescouter? Hur gör andra kårer med medlemskap och avgifter? Vill du ha tips på hur ni startar familjescouting i din kår? På den här ledarträffen får du prata med andra ledare om allt som har med familjescouting att göra.  

Utmanarverksamhet - onsdag 19 april 18:30-20:00 

Hur kan vi göra för att få Utmanarna att komma igång med sin verksamhet? Hur kan vi motivera dem till engagemang när skolan tar mycket tid? Kom och prata med andra ledare om hur vi kan göra för att ta utmanarverksamheten till nästa nivå.

Ekonomi/administration - torsdag 4 maj 18:30-20:00

Hur hanterar andra scoutkårer sin kö? Finns det något smidigt sätt samla in hajkbetalningar utan att ledarna behöver använda sina privata konton? Vilka administrativa utmaningar uppstår när kåren växer och blir större? Dela med dig av dina bästa tips och få ett tillfälle att ställa dina frågor till ledare från andra kårer.

Här anmäler du dig

I anmälningsformulär kan du välja hur många träffar du önskar delta i. Anmäl dig redan idag!

Tänk på att..

Alla träffarna startar 18:30 med drop-in från kl 18:15. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi att du är ansluten till mötet senast 18:25. Vi håller på fram till klockan 20.

Att vara med är kostnadsfritt. Är ni flera som träffas på samma ställe för att vara med under kvällen behöver ni ändå anmäla er var för sig, så vi kan veta exakt deltagarantal och rapportera rätt till Sensus.

Avanmälan

Detta är inte en intresseanmälan eller en ansökan, utan en faktisk definitivanmälan. Kan du inte vara med avanmäler du dig genom att mejla till ostraregionen@scouterna.se senast klockan 15 samma dag.