Digitala ledarträffar 2023

Under hösten kommer Scouternas utvecklingskonsulenter att återuppta våra uppskattade digitala ledarträffar dit scoutledare från hela landet är välkomna. Syftet med ledarträffarna är att ledare från olika kårer ska få en möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter om olika ämnen.

Datum 2023

Höstens tre datum och ämnen är som följer: 

Ledarrekrytering - tisdag 10 oktober 18:30-20:00

Vill ni bli fler ledare i kåren? Hur gör andra kårer för att lyckas med ledarrekryteringen? På den här ledarträffen får du prata med andra ledare om hur de gör för att bli fler vuxna. Dela med dig av dina bästa tips och samla på dig nya idéer att ta med hem till kåren.

Scoutnet - torsdag 2 november 18:30-20:00 

Har du frågor om Scoutnet? Vill du lära dig mer om vilka funktioner som finns? På den här ledarträffen deltar Carl Bjelksjö som är expert på Scoutnet och vi kommer prata om allt som har med Scoutnet att göra.

Ledarintro/behålla ledare - måndag 27 november 18:30-20:00

En viktig del av ledarrekryteringen är att kåren lyckas behålla ledarna som börjar. Hur gör andra kårer med ledarvård? Hur får vi nya ledare att komma på planeringsmöten och ledarmöten? Hur går det göra en bra introduktion av nya ledare? På den här ledarträffen har du ett bra tillfälle att ställa dina frågor till ledare från andra kårer.

Här anmäler du dig

I anmälningsformulär kan du välja hur många träffar du önskar delta i. Anmäl dig redan idag!

Tänk på att..

Alla träffarna startar 18:30 med drop-in från kl 18:15. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi att du är ansluten till mötet senast 18:25. Vi håller på fram till klockan 20.

Att vara med är kostnadsfritt. Är ni flera som träffas på samma ställe för att vara med under kvällen behöver ni ändå anmäla er var för sig, så vi kan veta exakt deltagarantal och rapportera rätt till Sensus.

Avanmälan

Detta är inte en intresseanmälan eller en ansökan, utan en faktisk definitivanmälan. Kan du inte vara med avanmäler du dig genom att mejla till ostraregionen@scouterna.se senast klockan 15 samma dag.