Digitala ledarträffar

Vill du prata med andra ledare, få inspiration och utbyta erfarenheter om olika ämnen? Då är de digitala ledarträffarna något för dig. Under våren finns det fyra digitala ledarträffar där du får träffa ledare från hela landet och få höra hur de gör i sina kårer. Dela med dig av dina bästa tips och få med dig nya idéer hem till kåren.

Datum 2024

Vårens datum och ämnen är som följer: 

Samarbete och kommunikation i kåren - tisdag 12 mars 18:30-20:00

Hur gör ni för att bygga och främja gemenskapen i kåren? Vilket är er kårs roligaste evenemang? Hur gör ni när samarbetet är svårt? Ta chansen att bolla erfarenheter, utmaningar och bästa tips med andra scoutledare från hela landet. 

Spårarledarträff - onsdag 10 april 18:30-20:00 

Hur gör andra spårarledare för att planera roliga möten? Hur hanterar andra när mötet upplevs för stökigt? Denna träff är för dig som är spårarledare och vill få möjlighet att träffa engagerade ledare från andra kårer. Ni kommer få prata om utmaningar, dela med er av era bästa tips och inspireras av andra.

Patrullsystemet - torsdag 16 maj 18:30-20:00

Hur mycket jobbar ni i er kår med patrullsystemet? Hur gör ni det i så fall? Vilka fördelar finns och vilka fallgropar kan vara bra att ha koll på? Ni som inte använder patrullsystemet – hur gör ni? Finns det olika strategier som fungerar olika bra beroende på vilken åldersgrupp du leder?  

BONUSTRÄFF: Scouting som student - tisdag 7 maj 19:30-21:00

Är du roverscout och har börjat plugga vid universitet eller högskola? Vill du fortsätta med scouting men inte vara ledare för spårarna? Vill du träffa fler studenter som är scouter och hitta på häftiga äventyr tillsammans? Under den här träffen får du som är student träffa andra scouter som är studenter för att byta idéer och erfarenheter.

BONUSTRÄFF: IT-lösningar till kåren - tisdag 18 juni 18:30-20:00

Vill ni ha mejllistor till kåren som uppdateras automatiskt? Önskar ledarna få en mejladress från kåren för att slippa använda sin privata? Vill kåren börja registrera närvaro direkt i Scoutnet? På den här träffen får du ta del av vilka IT-lösningar som finns tillgängliga för kåren och du kan fråga andra ledare om vilka IT-lösningar de använder sig av.

Här anmäler du dig

I anmälningsformuläret kan du välja hur många träffar du önskar delta i. Anmäl dig redan idag!

Tänk på att..

Alla träffarna startar 18:30 med drop-in från kl 18:15. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi gärna att du loggar in innan mötet börjar så vi kan testa tekniken. Vi håller på fram till klockan 20.

Observera att träffen den 26 mars om Scouting som student börjar kl 19 och slutar kl 20.30.

Att vara med är kostnadsfritt. Vi kommer diskutera i helgrupp och i breakout-rooms så är ni fler från kåren som deltar rekommenderar vi att ni sitter vid varsin enhet.

ScoutSnack

ScoutSnack är digitala inspirationsträffar dit scoutledare, kår- och distriktsaktiva och andra intresserade från hela landet är välkomna. På ScoutSnack får du reda på vad som är på gång inom Scouterna när du träffar nationella arbetsgrupper och anställda som berättar mer om vad de arbetar med just nu. Träffarna blandar information och presentation med samtal och övningar.