För dig som är ombud och deltagare

På den här sidan har vi samlat information för dig som är ombud och deltagare på Demokratijamboree 2022.

Sidan kommer fyllas på löpande ända fram tills stämman drar igång, så surfa gärna in flera gånger innan dess.

bild på en lampa som har formen av ett frågetecken
Vanliga frågor

Hitta infon du behöver

Som deltagare eller ombud kan en behöva veta massor. När börjar stämman? När slutar vi på söndagen? Var anger jag allergier? Hur fungerar VoteIT? Kan jag se inspelningen av infoträffen i efterhand? Var hittar jag schemat för helgen? Detta och mycket mer hittar du i vår FAQ- alltså sidan där vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vanliga frågor och svar
Scouternas stämma
Motioner, propositioner, förhandlingsordning, verksamhetsplan och mycket mer

Handlingar till stämman

Vad vore en stämma utan något att rösta om? Här har vi samlat alla dokument du behöver för att kunna förbereda dig inför stämman.

Till stämmohandlingarna
Ändra ombud

Så överlåter kåren ett ombudsskap

Scouternas stämma består av ombud som företräder sin scoutkår/scoutförening. Om ingen från scoutkåren kan delta på stämman, kan kåren välja att överlåta ombudskapet till ett distrikt, en annan kår/scoutförening eller till en samverkansorganisation. Överlåtelsen görs genom att fylla i ett webbformulär som finns på knappen nedan. Formuläret med överlåtelsen skickas in i samband med anmälan till stämman.

Överlåt ombudskap
Så går det till

Omröstning i VoteIT

Själva stämman sker fysiskt på plats i Aula Magna på Stockholms universitet. Motioner och annat kommer diskuteras på Påverkanstorget. Själva omröstningen och andra formella delar av stämman  görs fysiskt i den stora plenumsalen. Som verktyg använder vi VoteIT för digital omröstning.

Här hittar du en instruktion till VoteIT.

Instruktion för VoteIT - DJ22
Demokrati, ombud, stämma, mandat
Mandatfördelning

Hur många ombud får min kår skicka?

Scouternas stämma består av ombud som företräder scoutkårer. Alla scoutkårer med minst fem medlemmar under 26 års ålder har rätt att utse ett ombud per påbörjat hundratal medlemmar. Kåren bestämmer själva vilka de utser som ombud, så länge de är medlemmar i Scouterna. Scoutkårer som anslutits under 2022 har rätt att utse ett ombud oavsett hur många medlemmar de har.

Hur många ombud varje kår får skicka beskrivs i mandatfördelningen som du hittar via knappen nedan.

Mandatfördelning Scouternas stämma 2022

Frågor?

Skicka ett mail till: demokratijamboree@scouterna.se