Årsmöte syrisk ortodoxa scouter utanför örebro

Så gör du ditt förslag till en motion

Alla medlemmar har rätt att lämna förslag till Scouternas stämma. Dessa förslag kallas motioner. Under stämman röstar ombuden på de olika motionerna.

På den här sidan har vi samlat det du behöver veta för att kunna skicka in dina motioner.

Skicka in din motion här
Övningsmotionera!

Så skriver du en motion

Att skriva en motion för första gången kan vara klurigt. På knappen nedan kan du öva dig på att skriva en motion i vårt övningsformulär, som ser ut nästan exakt som det riktiga motionsformuläret. I övningsformuläret kan du testa att skriva din motion och sedan skicka den till dig själv och läsa igenom den i lugn och ro. När du känner dig säker på din motion kan du scrolla på denna sida och hitta länken till i det riktiga formuläret.

Skriv en övningsmotion
Träffa oss

Motionera på Jamboree 22

Vi i projektgruppen för Demokratijamboreen gästar Jamboree 22 i sommar! Vi kommer dela med oss av våra bästa motionstips och hjälpa till att tänka kring hur ett förslag kan bli en motion och vart den bör skickas. Kanske hör den hemma under stämman, eller kanske det är ett förslag som borde skickas direkt till en scoutkår eller distrikt? Vi hjälper till att reda ut!

Vi kommer både hänga i Växthuset och även motionera omkring på området- du känner igen oss i våra demokrativästar!

Motionera

Här skickar du in din motion

Motionerna skickas in via ett webbformulär som du hittar på knappen här nedanför. Du måste skicka in din motion senast 6 augusti 2022.

Behöver du hjälp med att skriva en motion kan du kontakta motionsstod@scouterna.se.

Skicka in din motion

Vad händer efter att jag skickat in min motion?

Scouternas styrelse kommer också att lägga förslag, som kallas propositioner. Inskickade motioner och propositioner bildar tillsammans med till exempel årsredovisning och valberedningens förslag stämmans handlingar. Handlingarna kommer att finnas tillgängliga på knappen nedan senast 18 september 2022. Under stämman kommer ombuden rösta på de olika motionerna och propositionerna.

Till stämmohandlingarna

Frågor?

Skicka ett mail till: motionsstod@scouterna.se