Arrangemang

Destination 2023 - Berlin

Destination är ett av Scouternas arrangemang som riktar sig till utmanarscouter mellan 15-18 år. Arrangemanget genomförs för första gången 2023. Tanken är att ge utmanare ett internationellt arrangemang som är lite kortare i omfattning och som fokuserar på egen och gemensam reflektion, samarbete i patruller och samhällsengagemang snarare än friluftsliv och vandring. Temat för Destination 2023 är “Krig och fred – historia möter nutid”. Under påskveckan 2023 reser tre ledare och tre patruller med utmanare med tåg till Berlin i Tyskland för att uppleva en europeisk storstad utifrån temat men också för att träffa lokala scouter. En del av aktiviteterna kommer genomföras i patrullerna där scouterna kommer turas om att leda sina kamrater.

Om Destination 2023 - Berlin

När?

5-12 april 2023 (datumen kan ändras +/- en dag).

Vem

Utmanare från hela Sverige (15-18 år). Det finns 24 platser denna gång.

Hur

Tåg

Kostnad

8 900 kr I priset ingår inte resa till mötesplatsen i Sverige där vi samlas innan arrangemanget eller resan hem från samma plats.

Varför

En omvälvande personlig och gemensam upplevelse i en av Europas mest spännande städer.

Ansökningsprocessen

Man ansöker om att få vara med på Destination så man är inte garanterad en plats förrän man har fyllt i en bekräftelseblankett. Denna kommer att komma ut per mail ett par veckor efter att ansökningsperioden har gått ut. Denna måste då fyllas i och skickas in för att bekräfta platsen man erbjudits.

Förträff

En obligatorisk digital förträff kommer äga rum under våren före arrangemanget. Datum för denna träff kommer skickas ut i samband med antagningen.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

5–12 apr 2023

Plats

Berlin, Tyskland

Kostnad

Deltagaravgift 8 900 kr

Max antal deltagare

24

Ansökan

Ansökan öppen 30 nov 2022 – 31 jan 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år