Arrangemang

Discovery 2023

Var med att förändra världen. Utforska scoutmetodsdelen lokal och global samhällsengagemang. SOWA, Scout of the World Award, är en utmärkelse som delas ut efter ett genomfört projekt som bidrar till en bättre värld. Tillsammans är vi starka. Scouterna planerar en så kallad Discovery där du träffar likasinnade roverscouter från hela Sverige. Det är också ett avstamp för att kunna starta upp sitt projekt.

Discovery 2023

Discovery är en inspirationshelg samt mötesplats för att hitta samarbete kring ett projekt. Där träffar du scouter från Sverige som är intresserade att förändra världen. Det är då du kan hitta ditt projekt inom SOWA. Du kan hitta likasinnade och bilda ett team. Du får ta del av föreläsningar från aktivister som inspirerar och berättar om sina förändringsprojekt samtidigt som du lär dig hur SOWA fungerar och hur vägen som leder dig till ditt mål ser ut. Under helgen kommer du få träffa din mentor som stöttar dig under ditt projekt. Sist och inte minst får du uppleva en helg späckat med förändringsenergi och möta scouter som brinner för förändring. Så var med och förändra världen och var med i nästa generation inom SOWA!

SOWA är ett arbete på 80h där du lägger din tid på att göra skillnad för miljön, hållbar utveckling och fredliga samhällen. Ett SOWA projekt driver du själv eller tillsammans i ett team. Mentorn finns tillhands och möter upp vid utmaningar beroende hur mycket stöd som behövs. Till slut får du utmärkelsen SOWA för din insats i en ceremoni som preliminärt äger rum under Demokratijamboreen 2024. Discovery ger dig möjligheten att starta upp ditt projekt.

Planen är att mötas torsdag kväll för att ha hela fredagen och lördagen att dyka in i SOWA. På söndagen efter lunch är det hemfärd med en ryggsäck fylld av förändringsvilja, inspiration, kontakter och verktyg du kan behöva längs vägen.

VEM?

Målgruppen för detta evenemang är sista års utmanare och roverscouter mellan 18 och 25 år. 

Du ansöker som individ och behöver inte ha ett befintligt roverlag som följer med. Självklart kan du söka tillsammans med andra från din kår. 

NÄR?

9 november – 12 november 2023

VAR?

Friluftsgården Trollsjönäs, strax norr om Göteborg

HUR?

Samling vid en tågstation en kvart utanför Göteborg, kort vandring till scoutstugan. Packningen kommer transporteras till stugan med bil. Boende inomhus på Trollsjönäs scoutstuga med deltagare från Sverige som också driver SOWA projekt. Workshops och inspiration, gemenskap och lek i gruppen.

KOSTNAD?

500 kr i kostnaden ingår administration, försäkring, transport av packningen till och från stationen, boende och mat torsdag kväll till söndag lunch.

Vi siktar på att kunna ge ett resebidrag på ca 200kr för att underlätta deltagande.

Kolla gärna med din kår eller andra aktörer i ditt område om du kan få bidrag för ditt deltagande.

Koordinator

Mio Kuschick, Internationell sekreterare  

Ansökningsprocessen

Man ansöker om att få vara med på Discovery så man är inte garanterad en plats förrän man har fyllt i en bekräftelseblankett. Denna kommer att komma ut per mail ett efter sista dagen för anmälan. Sista ansökningsdatum är 30 september 2023.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

9–12 nov 2023

Plats

Bohus, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Åldersgräns (max)

25

Kostnad

Deltagaravgift 500 kr

Min antal deltagare

12

Max antal deltagare

24

Ansökan

Ansökan öppen 30 apr–30 sep 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år