Arrangemang

Upplev 2023

Upplev är arrangemanget för dig som är äventyrarscout dvs i åldern 12-15 år Äventyrarscouter från runt om i Sverige möts, och tillsammans reser vi ut i världen, där upplever vi nya kulturer och utforskar en ny miljö. Till skillnad från många av Scouternas andra arrangemang ligger inte fokus på friluftsliv och vandring, utan Upplev fokuserar istället mer på andra delar ur scoutmetoden, såsom patrullsystemet och lokalt och globalt samhällsengagemang.

Upplev 2023

Välkommen till Upplev 2023 Finland som går av stapeln under höstlovet vecka 44.

Denna gång beger vi oss till grannlandet i öst och utforskar Finland och hur våra två länder hänger ihop genom historien.

Mer exakt vad vi kommer att göra kommer ni att få veta längre fram om ni bli antagna. Vi har många spännande aktiviteter som vi tittar på. Vi kommer att samlas i Stockholm, i anknytning till färjeterminalen den 29 oktober och avsluta på samma plats tidig morgon 5 november. Du ansöker själv men blir indelad i en patrull med scouter från övriga Sverige där ni tillsammans genomför äventyret. Det kommer att följa med ledare, så ledare kan inte ansöka.

I arrangemanget ingår en obligatorisk förträff någonstans i Sverige så boka in helgen 23–24 september. Mer info kommer när ansökan stängt, resa till och från denna helg ingår ej i avgiften. Under arrangemanget kommer vi sova inomhus och laga all mat gemensamt i patrullen så det är något vi ledare ansvarar för.

Under veckan kommer vi utforska och förstå patrullens betydelse då vi i samband med Scouternas folkhögskola får Leda Patrull utbildningen.

Avgift: Max 5500 kr. Vi i ledarteamet jobbar ständigt för att minska avgiften för arrangemanget genom att bland annat söka bidrag.

I avgiften ingår INTE resan till mötesplatsen någonstans i Stockholmsområdet där vi samlas innan arrangemanget eller resan hem från samma plats.

Kontakta mig om du undrar något

Emily Sonesson

Emily Sonesson

upplev23@scouterna.se

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

29 okt 2023 – 5 nov 2023

Plats

Helsingfors, Finland

Kostnad

Deltagaravgift 5 500 kr

Max antal deltagare

40

Ansökan

Ansökan öppen 12 jun–31 aug 2023

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år