Kurs

Utbildarhajk 2024!

Varmt välkomna till Stockholmsregionens Utbildarhajk 2024! Tillfället för alla ideella utbildare inom Folkhögskolan och distriktens utbildningar att träffas, umgås och förhoppningsvis lära sig något nytt.

Utbildarhajk 2024!

Välkomna till en dag med inspiration runt ledarskap och pedagogik med gamla och nya scoutkamrater! För femte året i rad samlar vi utbildare, scoutledare och andra intresserad för en trevlig vuxenhajk med lite nya perspektiv.

Programmet

På Utbildarhajken brukar vi bjuda in gäster att ge lite nya perspektiv på ledarskap, pedagogik och annat som scoutledare i allmänhet - och utbildare i synnerhet - är intresserade av. I år ser programmet ut så här:

Internationellt perspektiv - Ledarskap enligt WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts)

Varför jobbar vi med Learning-by-doing och vem har hittat på det?

Bra samtal runt Lägerelden

Utbildarnästet - Nya kurser har möjlighet att presenterar sig och försöka locka våra erfarna drakar att investera tid och engagemang

Diskussion om fortbildning för utbildare

På fredagskvällen får vi besök av Programgruppen som berättar om den utveckling av scouternas program som just nu pågår. Gott om tid för frågor och diskussion.

Utbildarhajken räknas som årlig fortbildning om du är ackrediterad.

När

6/9 kl 18.00 - 7/9 kl 15.00. Det blir alltså övernattning på hajken den här gången, men vill du bara vara med över dagen på lördagen så går det också bra. Lördagens program börjar kl 9.00.

Var

Kärrtorps hajkstuga Fräkenbotten i Ågesta, https://www.karrtorpsscoutkar.nu/stugan/

Vem

Utbildarhajken vänder sig till aktiva utbildare på Folkhögskolans scoutledarutbildningar och distriktens olika kurser. I mån av plats välkomnar vi förstås alla inom scoutrörelsen som är intresserade av programmet och/eller intresserade av att börja utbilda andra ledare! Välkommen med din anmälan idag!

Hur blir det med måltiderna?

Vi bjuder på fika och lunch

Kostnad

Gratis

Utrustning

Kläder efter väder, matsaker, något att sitta på, näbbtång och tändare. Den här gången är vi i en stuga, så det går fint att sova inne. Eller så tar du med dig tältet, i början av september skall det ju vara varmt och skönt.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

6–7 sep 2024

Plats

Farsta, Sverige

Kostnad

Standardavgift 0 kr

Ansökan

Ansökan öppen 28 apr–30 aug 2024

Ansök här

För dig som är

Ledare och kår