Hajk

Blå Hajken Forsfararna 2023

Blå Hajken Forsfararna går den 1 - 12 augusti i norra Värmland. Avgiften för hajken kommer att vara högst 5700 kr. Blå Hajken Forsfararna är öppen för utmanare födda 2005 - 2007.

Blå Hajken Forsfararna 2023

Vill du utmana dig själv och samtidigt få vara med om ett oförglömligt scoutäventyr? Vill du lära känna dig själv och få nya vänner? Gör som scouter har gjort i 70 år – bli Forsfarare sommaren 2023!

Vi vandrar över myrar och genom stiglösa marker. Djupt inne i skogen, vid undangömda tjärnar och bäckar, har vi våra nattplatser. Enbart med hjälp av stockar och rep bygger du och din patrull er egna timmerflotte och färdas nedför Klarälvens slingrande vatten. Sedan, när skymningen faller och dimman ligger tät över älven, sitter vi Forsfarare nattvakt i skenet från eldstaden.

Som Forsfarare lever du i nuet och varje dag bjuder på nya utmaningar och äventyr. Du lär känna dina patrullmedlemmar och dig själv på en helt ny nivå, kanske finner du till och med vänner för livet. Forsfararna ger dig dessutom en kurs i friluftsliv genom Scouternas folkhögskolas ledarutbildning Redo för naturen.

“Man ska vara beredd på att det kommer vara tufft, men man klarar mer än vad man tror. Forsfararna är något av det häftigaste jag varit med om.” Deltagare 2020

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

1–12 aug 2023

Plats

Torsby, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift (max) 5 700 kr

Ansökan

Ansökan öppen 8 jan–28 feb 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år