Hajk

Blå Hajken Vikväringarna 2022

Blå Hajken Vikväringarna är ett nytt arrangemang och vänder sig till äventyrarscouter födda mellan 2007-2009. Blå Hajken är en över 70-årig tradition som har sina rötter i Forsfararna, Jägarna och Friskyttarna.

Vi rör oss på sjöar och över fjäll mot den bohuslänska kusten. Ett 8-dagar långt äventyr i midsommartid, där vi rör oss till fots i den bohuslänska vildmarken, vi paddlar längs urgamla farleder i sjösystem som använts av resenärer i tusentals år. Vi tar oss mot kusten, där vi möts av västerhavets salta hav och kala klippor. Du färdas och bor ihop med din patrull. Under hajken blir ni ett sammansvetsat gäng som gemensamt klarar av de strapatser ni möter.

Under Blå Hajken Vikväringarna kommer du få använda dina scoutkunskaper fullt ut, och utveckla dina färdigheter till en högre nivå än vad du är van vid hemma i kåren. Du kommer få öva på att leda och att ledas, att ta hand om dig själv och andra i naturen, under årets ljusaste vecka.

Blå Hajken Vikväringarna är ett utmanande äventyr som erbjuder fysisk utmaning, bus, skoj och överraskningar, samt en möjlighet att växa.

Förutom en underbar scoutupplevelse får du minnen och kompisar för livet. Blå Hajken Vikväringarna är en upplevelse du inte får missa! Deltagarna är max 32 stycken som fördelas på 4 patruller. Kostnaden är max 4000 kr.

Läs mer på https://blahajken.scout.se/vikvaringarna/

Leda Patrull

Scouternas Folkhögskolas ledarskapsutbildning Leda Patrull är integrerad i Blå Hajken Vikväringarnas program. Vi ägnar bl a tid till att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur kan man arbeta med samhällsengagemang? Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare? Läs mer om kursen på https://www.scouternasfolkhogskola.se/kurser-utbildningar/scoututbildningar/leda-patrull/

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

13–21 jun

Plats

Vänersborg, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift 4000.00

Max antal deltagare

32

Anmälan

Anmälan öppen 31 dec 2021 – 31 jan 2022

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år