Hajk

Blå Hajken Vikväringarna 2024

Blå Hajken Vikväringarna är ett nationellt arrangemang för äventyrarscouter födda mellan 2009-2011. 2024 får även de scouter som var bekräftat uttagna till hajken 2023 ansöka även om de är födda 2008. Blå Hajken är en över 70-årig tradition som har sina rötter i Forsfararna, Jägarna och Friskyttarna.

Blå Hajken Vikväringarna 2024

Vi tar oss fram på sjöar och över fjäll mot den bohuslänska kusten. Ett 8-dagar långt äventyr i midsommartid, där vi rör oss till fots i den bohuslänska vildmarken, vi paddlar längs urgamla farleder i sjösystem som använts av resenärer i tusentals år. Vi tar oss mot kusten, där vi möts av västerhavets salta hav och kala klippor. Du färdas och bor ihop med din patrull. Under hajken blir ni ett sammansvetsat gäng som gemensamt klarar av de strapatser ni möter.

Under Blå Hajken Vikväringarna kommer du få använda dina scoutkunskaper fullt ut, och utveckla dina färdigheter till en högre nivå än vad du är van vid hemma i kåren. Du kommer få öva på att leda och att ledas, att ta hand om dig själv och andra i naturen.

Blå Hajken Vikväringarna är ett utmanande äventyr som erbjuder fysisk utmaning, bus, skoj och överraskningar, samt en möjlighet att växa.

Förutom en underbar scoutupplevelse får du minnen och kompisar för livet. Blå Hajken Vikväringarna är en upplevelse du inte får missa! Deltagarna är max 32 stycken som fördelas på 4 patruller. Kostnaden är max 5500 kr.

Läs mer på https://blahajken.scout.se/vikvaringarna/

Leda Patrull

Scouternas Folkhögskolas ledarskapsutbildning Leda Patrull är integrerad i Blå Hajken Vikväringarnas program. Vi ägnar bl a tid till att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare? Läs mer om kursen på https://www.scouternasfolkhogskola.se/kurser-utbildningar/scoututbildningar/leda-patrull/

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

25 jun 2024 – 3 jul 2024

Plats

Tanumshede, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift 5 500 kr

Max antal deltagare

32

Ansökan

Ansökan öppen 7 jan–14 feb 2024

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år