Hajk

Explorer Belt Spanien Nyår 2023-2024

Explorer Belt är ett internationellt arrangemang för dig som är 16-20 år. Du och en kompis gör en vandring under tio dagar i ett europeiskt land. Dessutom får ni möta en annan kultur på nära håll och vara med om spännande möten. Det är en upplevelse utöver det vanliga!

Explorer Belt Spanien Nyår 2023-2024

Du och en kompis. Ett land i Europa. En tio dagar lång vandring på minst 160 kilometer. Uppgifter som utmanar er. Det är Explorer Belt.

Vandringen är längre än vad de flesta av er genomfört tidigare och den går igenom, ett för er, okänt område. Du och din vandringskompis planerar själva er vandring, med mat och logi, och ni klarar mötet med främmande människor i ett land ni kanske aldrig besökt tidigare.  Därför kan vi garantera att det blir fantastiska möten och minnen för livet! 

Under vandringen kommer ni lösa olika uppgifter. Det kan vara enklare eller svårare uppgifter, de flesta måste ni lösa genom att kontakta och prata med invånarna ni möter på er vandring. Ibland ska ni göra något tillsammans, t ex laga svensk mat åt dem ni möter.

Det finns några regler ni måste följa. Exempelvis får ni inte betala för färdiglagad mat eller övernattning. Ni lager egen mat på stormkök eller blir bjudna på mat. När ni blir trötta blir ni inbjudna till någons gästrum eller trädgård för att tälta.   Ni måste vandra minst 160 km totalt. Alla regler får ni veta i samband med att ni blivit antagna.

Efter den 10 dagar långa vandringen sammanstrålar alla exploriter några dagar för att summera våra upplevelser och läka de största skavsåren innan vi återvänder till Sverige.

En tid innan avfärd träffas vi alla som ska åka, på en förträff i Sverige och några veckor efter hemkomst ses vi på efterträff. Med hänsyn till att detta är ett i tiden kortare arrangemang än ett traditionellt Explorer Belt så är både en förträff och en efterträff obligatoriska delar i arrangemanget. Förträffen den 17-19 november, är viktig för att du ska få en djupare och roligare upplevelse under själva vandringen. Efterträffen är den 19-21 januari 2024 och är till för uppföljning och reflektion. Mer information kommer i samband med antagningsbesked.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

23 dec 2023 – 7 jan 2024

Plats

Andalusien, Spanien

Åldersgräns (min)

16

Åldersgräns (max)

20

Kostnad

Deltagaravgift (max) 13 900 kr

Ansökan

Ansökan öppen 29 maj–17 sep 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år