Hajk

Nordic Adventure Race 2022

[h2]Scouter från hela Norden[/h2] Nordic Adventure Race hålls tillsammans av scouter i Norden. Du som deltar är 13-16 år och kommer få träffa scouter i samma ålder från flera olika länder! Denna typ av arrangemang är framförallt vanlig i Danmark där de har rankning och ligor med patruller.  

Vem kan vara med?

Nordic Adventure Race är för dig som är äventyrare eller utmanare.

Du behöver ha bra fysisk kondition vilket innebär att du ska orka bära en ganska tung packning och ha ha friluftsvana att vandra i flera dagar med packning, sova i vindskydd och laga din egen mat. Din personliga utrustning är viktig då vi sover utomhus och temperaturen kan gå ner under +8 grader på natten. Vädret på Färöarna kan vara varierande med blåst och regn, dimma, hagel och åska men även lite solsken. Medeltemperaturen ca +14 grader i juli.

Att delta på Nordic Adventure Race kommer både vara utmanande och tufft men såklart också utvecklande och roligt! 

Sverige kommer skicka en grupp om max 25 scouter plus ledare. Alla svenska scouter som får en plats åker gemensamt som en grupp. Väl på plats kommer vi delas in i andra patruller med våra grannländer. Vår ambition är att du inte ska bli ensam från Sverige i en patrull, men det är ingen garanti.

Kostnad

Max 12000 kr. Resor inom Sverige ingår ej i avgiften.

Förträff

Vi har en obligatorisk förträff 22-24 april 2022.

Följ med som IST!

Man kan också anmäla sig som funktionär även kallad International Service Staff (IST). Då reser man med gruppen och hjälper till under resan och arrangemanget så våra svenska deltagare får en trygg, säker och bra upplevelse. Som funktionär gäller samma fysiska förutsättningar som för deltagarna. Under arrangemanget hjälper IST arrangören med att genomföra olika arbetsuppgifter. Kostnad: Max 8000 kr.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

26 jun 2022 – 5 jul 2022

Plats

Färöarna, Färöarna

Kostnad

Deltagaravgift 12 000 kr

Max antal deltagare

32

Anmälan

Anmälan öppen 31 dec 2021 – 19 mar 2022

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år