Kurs

Ditt personliga ledarskap 2024

Ditt personliga ledarskap är utbildningen för alla som är engagerade inom Scouterna och vill fokusera på sitt eget personliga ledarskap, oavsett tidigare erfarenheter. Du får kraft, glädje och inspiration att utforska dig själv och din roll som ledare och du blir därmed också bättre på att leda andra.

Ditt personliga ledarskap 2024

Om kursen

Ditt personliga ledarskap är kursen för dig som vill utveckla ditt eget ledarskap. Är du trygg och säker i din roll som ledare blir du också bättre på att leda andra. Utbildningen är för dig som vill utvecklas inom rörelsen oavsett om du är ny eller verkat inom Scouterna länge. Här får du kraft, glädje och inspiration för ditt personliga ledarskap.

Kursens fokus ligger på diskussion och reflektion kring frågor som: Vem är jag? Vem är jag i en patrull? Vem vill jag vara? och Hur hjälper jag andra framåt?

Ditt personliga ledarskap handlar om dig som individ. I förlängningen bidrar det till bättre verksamhet för alla om var och en lägger tid på att reflektera kring sitt ledarskap. Ditt personliga ledarskap bygger till stor delen på egen reflektion, vilket innebär att du behöver vara beredd på att arbeta med dig själv och även dela med dig av dina tankar. I den här kursen utgår mycket av reflektionerna från våra styrkor och värderingar, och hur de kopplas till ditt ledarskap.

Kursen syftar till att:

- Ge dig verktyg för att kunna utveckla dig själv som scoutledare. - Ge dig kompetens att kunna vidareutveckla dig själv, genom självkännedom och verktyg för att skkapa egna mål.

Kursplats och tid

Vi träffas under två kurshelger 12-14/1 och 8-10/3 på idylliska Frustuna By utanför Gnesta. Frustuna By är en av scouternas äldsta och mest stämningsfulla anläggningar med minnen från rörelsens start.

På Gnestas station stannar många tåg och därifrån är det c:a 15 minuters promenad till Frustuna. På Frustuna är det övernattning inomhus i säng.

Kurshelgerna inleds sen fredagskväll och avslutas söndag eftermiddag.

Förkunskapskrav

Du ska ha gått Leda scouting eller ha motsvarande förkunskaper om scoutprogram och scoutmetod.

Utrustning

Klä dig för kurspass både inne och ute, medtag anteckningsmaterial.

Övrigt

De flesta kårer (eller distrikt) står för kostnaden för ledarutbildningar, kolla lokalt vad som gäller för dig!

Ledare från alla scoutverksamheter i hela landet varmt välkomna!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

12 jan 2024 – 10 mar 2024

Kostnad

Deltagaravgift 1 500 kr

Ansökan

Ansökan öppen 9 sep–1 dec 2023

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår