Kurs

Ditt personliga ledarskap - Hemavan och Luleå

Kursen som ger dig möjlighet att utveckla Ditt personliga ledarskap i en unik miljö. Här har du chansen att bland annat inspireras, utvecklas samt att ge dig fler och nya perspektiv på ditt scoutledarskap. Kursen genomförs i två delar. Den här gången arrangeras den av utbildningsgruppen i region Mitt/Norr. Regionen med både norrsken och midnattssol och vi har valt att placerat kursen i fjällmiljö för att ytterligare öka inspirationen och känslan för att vårt land är avlångt.

Ditt personliga ledarskap - Hemavan och Luleå

Plats

I kursens första del som genomförs 8 – 10 september kommer många av kursmomenten att genomföras utomhus. Tänk dig att sitta om inte på en fjälltopp så i en fjällsluttning med milsvid utsikt och reflektera över tex “vem vill jag vara” och “vem är jag nu!”

Den andra delen genomförs 2 – 4 februari 2024 och då finns chansen att få uppleva en riktig norrbottnisk vinter.

Fredagarna är ankomstdagar och kursen startar direkt på lördag morgon.

Kursbeskrivning

Din roll som scoutledare kommer att fokuseras på olika frågeställningar som; Vem är jag i en patrull? Vem är jag som individ? Vem vill jag vara? Hur hjälper jag andra framåt?

Under kursen fokuserar vi på reflektion och diskussion som sker både i patrull, storgrupp och i peer-learning (par-samtal).

Utbildningen passar alla ledare som är redo att fatta beslut om sin egen personliga utveckling. Detta kan vara nya tankar för dig antingen du är ny som ledare eller erfaren men behöver en nytändning som scout.

Upplägg

Två kurshelger med peer-learning emellan

Behörighet

Ditt personliga ledarskap är öppen för alla men vi rekommenderar att du har ledarerfarenhet och har gått Leda scouting eller har motsvarande kunskap.

Avgift mm

2500 kr för kost o Logi Max 15 st deltagare

I avgiften för Dpl ingår mat, logi, materiel mm. Resor till och från kursen ingår inte i avgiften men båda orterna har flyg eller kan bokas via SJ (SJ + buss till Hemavan.. Ibland kan scoutkåren eller scoutregion/distrikt stå för avgiften.

Det finns även möjlighet att söka pengar från Scouternas utbildningsfond för att täcka kostnader både för själva deltagaravgiften och för resor. http://www.scouternasfolkhogskola.se/om-oss/utbildningsfonden/

Inspiration

Du får kraft, glädje och inspiration att utforska dig själv och din roll som ledare och du blir därmed också bättre på att leda andra.

Sidan uppdaterad

2023.07.21

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouternas folkhögskola, regionala utbildningsgruppen Mitt/Norr

Datum

8 sep 2023 – 4 feb 2024

Plats

Hemavan, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Åldersgräns (max)

99

Kostnad

Deltagaravgift 2 500 kr

Min antal deltagare

10

Max antal deltagare

15

Ansökan

Ansökan öppen 21 maj–24 aug 2023

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår