Kurs

Friluftsledarkurs Vinterfjäll del 1

Vinterfjäll del 1 bygger på valda delar ur Fjällsäkerhetsrådets normer för fjälledare. Kursen har som syfte att ge deltagaren den nödvändigaste kunskapen för vistelse i fjällmiljö på vintern. Kursen är använder sig av upplevelsebaserad inlärning och deltagaren tillbringar huvuddelen av veckan på kalfjället där övernattning utomhus förekommer.

Friluftsledarkurs Vinterfjäll del 1

Denna kurs riktar sig till dig som vill utveckla ditt ledarskap och förmåga att leda en grupp i fjällmiljö vintertid. Vinterfjäll Del 1 är en kompletterande kurs till Friluftsledarkurs Sommarfjäll. Med fokus på kunskapsinhämtning som ger deltagaren den nödvändigaste kunskapen och säkerhetstänk för leda en grupp vintertid. Utbildningen innehåller även friluftsteknik kopplat till vinterfjället. Även de som vill utveckla sina personliga färdigheter i friluftskunskap har vinning av kursen.

Upplägg

Kursveckan innehåller teoretiska delar inomhus och teoretiska/ praktiska kursmoment i fjällmiljö där upplevelsebaserad inlärning tillämpas. Majoriteten av kursveckan tillbringas utomhus där övernattningsmoment på kalfjället förkommer.

Den fysiska prestationsnivån som behövs ökar gradvis under kursveckans gång.

Ett fåtal delar av utbildningen sker på distans online utanför kursveckan.

Behörighet

Önskvärt: - Genomfört någon ledarutbildning inom Scouterna eller annan organisation. Bör: - Genomfört kursen Sommarfjäll del 1, eller motsvarande (rekommenderas) Skall: - Ha en god kondition för att kunna färdas på turskidor i kuperad terräng med tung packning. - Ha god erfarenhet av turskidor/ längdskidor, vana av turer med minst dagsturspackning.

Detta för att få en givande och lärorik kurs och kunna lägga fokus på kursmomenten.

Mer info finns här: https://fjallkurserna.scout.se/

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Nationella utbildningar

Datum

23–30 mar 2024

Plats

Duved, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Kostnad

Deltagaravgift 4 500 kr

Ansökan

Ansökan öppen 15 jul 2023 – 4 feb 2024

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår