Kurs

Händer 2023

Hantverkslägret Händer är för dig som älskar att arbeta med händerna. Vi ägnar oss åt traditionsenligt hantverk, bor i tält och är mitt i naturen. Hantverkslägret Händer är också en kurs där du som deltar får arbeta med händerna och välja mellan en rad temaspår.

Händer 2023

På lägret/kursen bygger vi upp vår lägerby där vi sover i tält och lagar vår egen mat. Under dagarna ägnar vi oss åt hantverk, men det finns även tid att se ön, gå och ta ett bad och lära känna nya människor.

”Learning by doing” står som den mest praktiserade metoden under den här kursen, där handen och tankens kraft byter av varandra gång på gång. Alla på kursen kommer att ingå i en temapatrull. Patrullen kommer att få patrulluppgifter att utföra under kursen. Bland annat kommer patrullerna få turas om att bjuda på frukost och kvällsfika.

Under kursen kommer det även finnas möjligheter att delta på några av Vässarös programaktiviteter.

Som deltagare kan du komma ensam eller ta med familjen som då får möjlighet att njuta av en skön kursvecka i skärgården.

Händer 30 år!

I år är det 30 år sen Händer startade och det firar vi med några nya teman.

Årets teman är:

Jurtan – tova + garvning Fullt! Vi tovar väggdelarna till den mongoliska jurtan. Inom detta tema kan man även få lära sig garvning av bl.a. ett hjortskinn.

Jurtan – trä Vi skapar trädelarna till den mongoliska jurtan och konstruerar själva skelettet.

Luffarslöjd Fullt! Välj något annat. Man kan ibland tro att luffarslöjd enbart innebär trådslöjd, men så är det inte, här både täljs det och binds borstar.

Skärsvarvning Fullt! Vi svarvar med svegsvarv, som man trampar själv. Du lär dig några olika tekniker och svarvar olika saker beroende på erfarenhet och ambitionsnivå.

Smide Vi smider små saker för husbehov, som t ex spikar och krokar. Den erfarne kan arbeta på egna projekt.

Sticka och virka Vi lär oss nya tekniker och stickar och virkar på egna projekt.

Tälja bandgrind och väva band Överfullt! Välj något annat. Ett kombitema för den som både vill lära sig att tälja, göra karvsnitt och väva band med och utan mönster.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouternas folkhögskola

Datum

26 jun 2023 – 2 jul 2023

Plats

Gräsö, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Kostnad

Kursdeltagare 3 200 kr

Max antal deltagare

60

Ansökan

Ansökan öppen 15 jan–30 mar 2023

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår