Kurs

Kajakhajk för Äventyrare & Utmanare

Kajakhajken är en möjlighet för dig som Äventyrare eller Utmanare att uppleva äventyr och utvecklas som paddlare! Tillsammans med scouter från andra scoutkårer kommer du att få vara med på en tvådagars kajakpaddling med scoutledare som utbildats utifrån Svenska kanotförbundets utbildningsnorm Paddelpasset.

Förutom allt det där mysiga, roliga och spännande en vanlig hajk brukar innebära får du chansen att utveckla dina färdigheter i kajakpaddling. Till din hjälp har du nyutbildade kanotledare från Scouternas folkhögskola och deras handledare.

Var

Mon, S:t Annas skärgård, Östergötland

När

fredag 2020-08-20 – söndag 2020-08-22

Notera att din ansökan inte automatiskt innebär att du får en plats på hajken. Efter sista ansökningsdatum får du ett mejl med information om ditt deltagande.

Scouternas folkhögskola arrangerar hajken som en del av utbildningen Friluftsledarkurs Kajak riktad till scoutledare. Våra friluftsledarkurser syftar till att utveckla och bredda friluftslivet inom Scouterna, genom att erbjuda scoutledare möjligheten till utbildning i såväl friluftsledarskap som tekniska färdigheter i olika färdsätt. Kajakhajken är den sista av tre utbildningsdelar – en slags praktik där scoutledarna (kursdeltagarna) får pröva sina friluftslivs- och kajakledarkunskaper från tidigare kursdelar med handledning av erfarna kursledare.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Nationella utbildningar

Datum

20–22 aug

Åldersgräns (min)

12

Åldersgräns (max)

19

Kostnad

Utrustning för paddling (kajak, paddel, flytväst) Mat och ev. kostnad för övrig utrustning ingår ej. 500.00

Max antal deltagare

32

Anmälan

Anmälan öppen 6–21 jun 2021

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år