Kurs

Leda avdelning Sunnan

Leda avdelning är utbildningen för dig som tar eller vill ta ett större ansvar för avdelningen och teamet. Du får verktyg för att skapa en riktigt bra och inkluderande scoutverksamhet. Utbildningen stöttar dig i att göra verklighet av Scouternas vision och uppdrag och inspirerar dig till massa nya idéer för bra scouting.

Kursplatser och upplägg

Kurshelg 1: 9-10 september 2023 Sonnarp Kursplats 2: 21-22 oktober 2023 Burlövs scoutkårs Skåningsboda https://maps.app.goo.gl/vYDgiMYUf1r1FHPu7?g_st=ic Kursen är uppdelad på två helger, lördag-söndag, där kursdelarna är på kursgårdar. Möjlighet kommer att finnas att sova över på båda ställena om så önskas.

Utbildningen syftar till att

- Ge kunskap i att skapa ett varierat och stegrat program - Ge förtrogenhet i att arbeta långsiktigt med scouternas utveckling enligt målspåren - Ge grundläggande kunskap i att leda och utveckla ett avdelningsteam - Ge verktyg för att utveckla och följa upp avdelningens verksamhet - Ge kunskap och verktyg för att skapa inkluderande scoutverksamhet

Målgrupp

Ledare som tar eller önskar ta ett större ansvar för planering och ledarteam

Förkunskaper

Förkunskapskrav; Leda Scouting eller motsvarande samt 1 års scoutledarerfarenhet, aktivt deltagande är krav för examinering.

Inför första kurshelgen ska du ha genomgått webbutbildningen Anpassat ledarskap (gratis) som du hittar här i kurskatalogen.

Kostnad

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Scouternas utbildningsfond

Om kostnaden för kurs, resa och boende är ett problem kan Scouternas utbildningsfond hjälpa till. Ansökan och information, se:Scouternas utbildningsfond

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Södra regionala utbildningsgruppen

Datum

9 sep 2023 – 22 okt 2023

Kostnad

Deltagaravgift 1 600 kr

Min antal deltagare

14

Max antal deltagare

24

Ansökan

Ansökan öppen 5 jan–26 aug 2023

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår