Kurs

Leda kår digitalt

Leda kår är utbildningen för dig som har ett ledande uppdrag inom en scoutkår eller ett scoutdistrikt. Du får du kunskap, inspiration och insikter att jobba med allt från riskhantering, till långsiktigt strategiskt arbete och metoder för att peppa och leda vuxna i en scoutkår.

Upplägg

Utbildningen Leda kår totalt 15 timmar, varav 1 timme för uppföljning av ett eget kortare arbete.

Kursplats

Kurstillfälle 1: Söndagen den 23 januari 2022 Kurstillfälle 2: Söndagen den 6 mars 2022

Genomförande

Utbildningen kommer ske online via Zoom.

Om kursen

I den här utbildningen får du praktisk träning på sånt som är till hjälp för dig som sitter i kårens ledning och styrelse. Du som deltagare får du kunskap, inspiration och insikter att jobba med allt från riskhantering, till långsiktigt strategiskt arbete och metoder för att peppa och leda vuxna i en scoutkår.

Och här får du också mycket tid för att diskutera och byta erfarenheter med scoutledare och kårledningar från andra scoutkårer.

Målgrupp

Utbildningen Leda kår vänder sig till alla som vill se helhetsbilden av en scoutkår och ta ett större ansvar för kårens arbete. Utbildningen passar också dig som har ett uppdrag i en distrikstsstyrelse.

Utbildningen syftar till att:

Ge förståelse för vad det innebär att arbeta med kårledningsfrågor i Scouterna. Ge förståelse för strategiskt kårledningsarbete. Ge kunskap om verktyg för att stärka relationer mellan scoutkårens medlemmar. Ge kunskap om verktyg för att på ett konstruktivt sätt hantera situationer som uppstår i scoutkåren. Ge förståelse i hur kårens inre väsen fungerar dvs. hur kultur, värderingar, invanda mönster, m.m. kan påverkas.

Utbildningar som arrangeras genom Östra regionen är kostnadsfria för medlemmar i regionen.

Scouternas folkhögskolas anmälningsregler gäller.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

23 jan – 6 mar

Plats

Zoom, Sverige

Åldersgräns (min)

16

Kostnad

Deltagaravgift 50.00

Min antal deltagare

6

Anmälan

Anmälan öppen 13 sep 2021 – 20 jan 2022

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår