Kurs

Leda patrull i Norra Småland

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

Leda patrull i Norra Småland

Upplägg

Två långhelger utomhus

Kursplatser

Kurshelg 1: Sker i samband med arrangemanget Stensjön Runt. Mer info: https://norrasmaland.scout.se/kalender/stensjon-runt-2023-del-1/ Scoutstugan i Öggestorp. Start: 2023-09-08, kl 18:00. Avslutning: 2023-09-10, kl 13:00

Kurshelg 2: Skuggebo. Start: 2023-10-21, kl 10:00 Avslutning: 2023-10-22, kl 13:00

Vad ska jag ta med?

Utrustningslista kommer via mail den 4/9. Gemensam patrullutrustning där stormkök, utrustning för disk, yxa/såg/kniv, sjukvårds-kit och sovutrustning (tält/vindskydd) ingår förväntas till första kurshelgen.

Om möjligt önskas att en ledare medföljer patrullen.

Info om kursen

Leda patrull är för dig som varit äventyrarscout i minst ett år eller är äventyrarscout som har börjat senaste året och går sitt sista år på äventyrarna.

Leda patrull syftar att:

ge dig upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar ge dig kunskap om scoutings vision och din möjlighet till att påverka din omvärld ge dig ett tillfälle att komma utanför den lokala verksamheten för att utbyta erfarenheter med jämnåriga scouter ge dig tillfälle att lära dig om och träna på ledarskap och patrulldynamik i en trygg miljö

Upplägg och innehåll

Leda patrull är sammanlagt 40 timmar lång.

En stor del av utbildningen sker utomhus och stort fokus är på Scoutmetoden. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat.

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

En av ledarna på utbildningen blir din fadder och tillsammans pratar ni om ditt mål med kursen och vägen dit. Efter utbildningen utvärderar ni vad du har lärt dig och hur du utvecklats som ledare.

På Leda patrull lär du dig om:

Att arbeta i projekt. Hur grupper och patruller fungerar. Hur man lär sig saker och kan arbeta med learning by doing. Hur man kan arbeta med samhällsengagemang. Mina egna värderingar och scoutlagen. Hur friluftsliv fungerar som metod för att lära sig. Hur du som patrulledare kan använda stödjande och lyssnande ledarskap. Vad symboliskt ramverk är och hur man kan använda det.

Övrigt

Äventyrare i östra regionen har förtur till kursen!

Scouternas folkhögskolas anmälningspolicy gäller. https://www.scouternasfolkhogskola.se/for-deltagare/ansokan-antagning/ För dig som är medlem i en scoutkår i Östra regionen är kursen kostnadsfri

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

8 sep 2023 – 21 okt 2023

Plats

Öggestorp, Sverige

Åldersgräns (min)

13

Åldersgräns (max)

16

Kostnad

Deltagaravgift 1 750 kr

Ansökan

Ansökan öppen 16 aug–3 sep 2023

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år