Kurs

Leda patrull Nyår

Leda patrull är ledarskapsutbildningen för dig som är Äventyrarscout. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

VAD?

På Leda patrull lär du dig:

- Att arbeta i projekt. - Hur grupper och patruller fungerar. - Hur man lär sig saker och kan arbeta med learning by doing. - Hur man kan arbeta med samhällsengagemang. - Mina egna värderingar och scoutlagen. - Hur friluftsliv fungerar som metod för att lära sig. - Hur du som patrulledare kan använda stödjande och lyssnande ledarskap. - Vad symboliskt ramverk är och hur man kan använda det.

Kursen vänder sig till dig som är andra eller tredje års äventyrarscout.

HUR?

En stor del av utbildningen sker utomhus och stort fokus är på Scoutmetoden. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat.

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

En av ledarna på utbildningen blir din fadder och tillsammans pratar ni om ditt mål med kursen och vägen dit. Efter utbildningen utvärderar ni vad du har lärt dig och hur du utvecklats som ledare.

VAR OCH NÄR?

Kursen hålls på Gillwellstugan i Sörmland under några dagar på jullovet.

RESA, UTRUSTNING OCH ANMÄLAN

Gemensam resa ordnas från Stockholm till Gilwellstugan. Utrustningslista och exakta restider meddelas i samband med antagning till kursen.

Anmäl dig på länken nedan.

Vi ses på Leda Patrull Nyår!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

2–6 jan

Plats

Sparreholm, Sverige

Åldersgräns (min)

13

Åldersgräns (max)

16

Kostnad

Deltagaravgift 1700.00

Min antal deltagare

20

Max antal deltagare

40

Anmälan

Anmälan öppen 10 nov–5 dec 2021

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år