Kurs

Leda Patrull på Södertörn

Leda patrull är utbildningen för dig som är scout mellan 13 och 15 år - Äventyrare. Du får träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kompisar i en patrull. En stor del av kursen hålls utomhus och stort fokus ligger på att använda Scoutmetoden i praktiken.

Kursinnehåll

Leda Patrull syftar till att:

- ge dig upplevelser med kunskap, gemenskap och nya kompisar - ge dig kunskap om scoutings vision och din möjlighet till att påverka din omvärld - ge dig ett tillfälle att komma utanför den lokala verksamheten för att utbyta erfarenheter med jämnåriga scouter - ge dig tillfälle att lära dig om och träna på ledarskap och patrulldynamik i en trygg miljö

En stor del av utbildningen sker utomhus och stort fokus är på Scoutmetoden. Under ett dygn går du på hajk där du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat.

Mycket tid ägnas åt att diskutera och reflektera utifrån frågor som: Hur ska en ledare vara? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Vad händer i en grupp? Hur kan jag bli en bättre ledare?

På Leda patrull lär du dig: - Hur grupper och patruller fungerar. - Hur man lär sig saker och kan arbeta med learning by doing. - Hur man kan arbeta med samhällsengagemang. - Mina egna värderingar och scoutlagen. - Hur friluftsliv fungerar som metod för att lära sig. - Hur du som patrulledare kan använda stödjande och lyssnande ledarskap. - Vad symboliskt ramverk är och hur man kan använda det

Tid och plats

Kursen genomförs i Stockholmsområdet, den första kurshelgen sker i Handen på Södertörn 10-12 mars och den andra kurshelgen 21-23 april någonstans i närområdet. Kurshelgerna startar på fredag kväll och avslutas på söndag efermiddag.

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen på länken intill. Det brukar vara många sökande och kursteamet meddelar dig om du blivit antagen i god tid före kursen.

Vad ska jag ta med?

Vi återkommer med exakt tid, plats och utrustningslista till de som är antagna till kursen. Mail skickas till de som är antagna efter sista ansökningsdatum.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

10 feb 2023 – 23 apr 2023

Åldersgräns (min)

13

Åldersgräns (max)

16

Kostnad

Deltagaravgift 1 500 kr

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

25

Ansökan

Ansökan öppen 8 nov 2022 – 1 feb 2023

Ansök här

För dig som är

Äventyrare 12-15 år