Kurs

Leda scouting i korthet Jämshög

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Upplägg

vi startar 9.00 och slutar runt 16.00.

Kursplatser/lokal

Jämshögs scoutkårs scoutstuga

Målgrupp

Utbildningen Leda scouting riktar sig till dig som är ny som scoutledare. Den passar extra bra att gå under ditt fösta år som scoutledare. Leda scouting är också bra för dig som vart aktiv ett bra tag inom scouterna och som vill uppdatera dig inom Scouternas program, vision, värderingar samt det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Utbildningens syfte

Leda scouting är en utbildning som syftar till att ge dig kunskaper som gör att du känner dig ännu tryggare som scoutledare. Det gör vi genom att fokusera på hur du skapar verksamhet för dina scouter, tillsammans med dina scoutledarkollegor. Med hjälp av scoutmetodens delar får du träna på att planera och genomföra verksamhet.

Kursen syftar till att: - Ge förståelse för vad som gör scouting till scouting - Ge kunskap om hur en planerar ett möte - Ge förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Övrig info

Ta med anteckningsmaterial Inneskor kan vara bra Någon form av mat ingår i kursen.

I kursen ingår boken Ledaren.

Som medlem i östra regionen är kursen kostnadsfri. Scouternas folkhögskolas anmälningsregler gäller.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

10 jun 2023

Plats

Jämshög, Sverige

Åldersgräns (min)

16

Kostnad

Deltagaravgift 350 kr

Min antal deltagare

6

Ansökan

Ansökan öppen 3–31 maj 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår