Kurs

Leda scouting i korthet Spånga

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Vad?

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting – Kunskap om hur du planerar ett möte – Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo.

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kursplats/lokal

Spånga Scoutkår, Tornbacken 11A, Spånga

Tid

Måndag 13/3 och onsdag 15/3, båda dagarna kl 18-21.

Utrustning

Klä dig som för ett vanligt scoutmöte. Vi siktar på att vara ute en del av tiden. Inneskor och anteckningsmaterial är bra att ha med sig. Vi bjuder på fika.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

13–15 mar 2023

Plats

Spånga, Sverige

Kostnad

Deltagaravgift 300 kr

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

24

Ansökan

Ansökan öppen 15 jan–7 mar 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår