Kurs

Leda scouting i korthet Lidingö

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Leda scouting är den kurs som inleder resan på Ledarskapsön och ger grundläggande kunskap i att skapa scouting utifrån Scouternas program samt förståelse för vad ledarskap i Scouterna innebär. Leda scouting har med andra ord stort fokus på att skapa verksamhet som ger dig:

– Förståelse för vad som gör scouting till scouting – Kunskap om hur du planerar ett möte – Förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap

Kurskostnaden inkluderar boken Ledaren – gör dig redo. Vi bjuder på fika.

Pga årstiden kommer det mesta av kursen att hållas inomhus. Vi håller avstånd, god handhygien m.m. Stanna hemma om du känner minsta sjukdomssymptom.

Plats: Scoutstuga på Lidingö, vi återkommer med detaljer i god tid före kursen

Tid: Två kvällar - onsdag 10/11 + måndag 15/11 kl 18-21, närvaro båda kurstillfällena

De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller!

Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs!

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

10–15 nov

Kostnad

Deltagaravgift 250.00

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

20

Anmälan

Anmälan öppen 5 sep–5 nov 2021

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår