Kurs

Leda scouting på MiniScout

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Om kursen

Kursen syftar till att: - Ge förståelse för vad som gör scouting till scouting - Ge kunskap om hur en planerar ett möte - Ge förståelse för vad ett ledarskap baserat på Scouternas värderingar innebär, och hur det ger ett stödjande och lyssnande ledarskap.

Var & När

Den här omgången av Leda Scouting ges på Vässarö och du måste vara deltagare på ett redan existerande läger på Vässarö för att kunna vara med. Kursen kommer att hållas utomhus, om vädret medger. Inomhuslokal finns i reserv. Kurstid söndag 18 juni 9.00-17.00 Medtag kåsa, anteckningsmaterial och något att sitta på.

Om kurskostnaden

Boken Ledaren - gör dig redo ingår i kursavgiften och delas ut på plats. De flesta kårer brukar betala eller subventionera kostnaden för ledarutbildning. Kontrollera med din kår vad som gäller! Ledare från alla kårer är varmt välkomna till denna kurs.

Kurskostnad: 300 kr

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

18 jun 2023

Plats

Gräsö, Sverige

Åldersgräns (min)

16

Kostnad

Deltagaravgift 300 kr

Min antal deltagare

8

Ansökan

Ansökan öppen 8 maj–4 jun 2023

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår