Kurs

Leda scouting Umeå

Leda scouting är utbildningen för dig som är ny som scoutledare och vill lära dig mer om Scouternas vision, mål och om hur du skapar verksamhet. Kursen hjälper dig att bli tryggare som scoutledare och du får kunskap om det lyssnande och stödjande ledarskapet.

Upplägg

Vi träffas vid tre tillfällen, där det första är en heldag på plats. Följande två träffar är kvällstid, med möjlighet att delta på distans vid behov. Mellan träff två och tre kommer du att få en hemuppgift som syftar till att du ska ta med dig dina nya kunskaper ut i verksamheten, för att på träff tre dela dina erfarenheter och ta det vidare.

Tid och plats

Träff 1: Söndag 23 oktober (heldag ca kl. 9-17): Norrmjöle bygdegård, ca 30 min söder om Umeå (https://g.page/norrmjolebygdegard?share). Deltagande sker på plats, ingen möjlighet till distansdeltagande.

Träff 2 och 3: Torsdagarna 27 oktober och 24 november (kvällstid, ca kl. 18-21) i en lokal i centrala Umeå, möjlighet finns att delta på distans vid behov. Mer information om exakt plats meddelas senare.

Allmän info om scoututbildningar

https://www.scouternasfolkhogskola.se/kurser-utbildningar/scoututbildningar/

Mer information

Ett mail med mer information kommer då anmälningstiden gått ut. Vid frågor, kontakta Lisa Olsson (se kontaktuppgifter nedan).

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regional utbildningsgrupp Mitt/Norr

Datum

23 okt 2022 – 24 nov 2022

Åldersgräns (min)

16

Åldersgräns (max)

99

Kostnad

Deltagaravgift (subventioneras ofta helt eller delvis av din scoutkår, hör med någon i styrelsen!) 500 kr

Min antal deltagare

6

Max antal deltagare

20

Ansökan

Ansökan öppen 28 aug–9 okt 2022

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår