Kurs

Redo för naturen dagstur

Redo för naturen är utbildningen för dig som har liten eller ingen erfarenhet av friluftsliv i svensk natur. Du får grundläggande kunskaper om hur du håller dig varm, torr, mätt och säker under en dag. Utbildningen ger dig kunskap om allemansrätten och vad du får och inte får göra i naturen. Du behöver inte ha några förkunskaper

Redo för naturen syftar till att ge dig som deltagare ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv.

Du kommer bland annat få kunskaper om hur du kan laga mat i naturen, hur en bra rastplats ser ut, var du får vara och vad du får göra i naturen, hur du skyddar dig från regn och kyla och mycket annat. Du lär dig helt enkelt hur du håller dig varm, torr, mätt och säker, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute i naturen, och det oavsett om du skulle vara ute en eftermiddag eller en månad.

Innehåll

Grunden i Redo för naturen är: - Allemansrätt - Varm, torr, mätt &säker - En bra rastplats - Material och utrustning

Till detta hoppas vi kunna lägga till lite ”Knep & knåp” i scoutanda, lite enklare programtips utifrån deltagarnas önskemål.

Tid och plats

Vi samlas kl 9:00 vid Hörrs Nygård, sen kommer vi att vandra runt i den fantastiska naturen och räknar med att vara tillbaka vid 17.00

Vad ska jag ta med?

- Ryggsäck med egna matgrejor (mugg, tallrik, bestick) - Kläder efter väder (regnkläder) - Sittlapp/liggunderlag.

Viss utrustning finns att låna. Hör av dig till kursansvarig i så fall.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Södra regionala utbildningsgruppen

Datum

22 jan

Kostnad

Deltagaravgift 400.00

Anmälan

Anmälan öppen 26 okt 2021 – 8 jan 2022

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår