Kurs

Redo för naturen dagstur Linköping

Redo för naturen är utbildningen för dig som har liten eller ingen erfarenhet av friluftsliv i svensk natur. Du får grundläggande kunskaper om hur du håller dig varm, torr, mätt och säker under en dag. Utbildningen ger dig kunskap om allemansrätten och vad du får och inte får göra i naturen.

Upplägg

Redo för naturen – Dagstur (6 h) är till för dig som inte har någon eller bara lite vana av att vara ute i naturen men en vilja att lära dig det. Kursen börjar 25 september kl. 10.00 och avslutas samma dag kl. 16.00.

Kursplats

Linköping

Vad ska jag ta med?

Utrustningslista Ryggsäck med egna matgrejor (mugg, tallrik, bestick) kläder efter väder (regnkläder), 1 liter vatten, sittlapp. Viss utrustning finns att låna. Hör av dig till kursledaren i så fall.

Om kursen

Redo för naturen är en 6 h lång kurs i grundläggande friluftsliv. Kursen vänder sig till scouter och scoutledare och syftar till att introducera dej till att vara ute i naturen och tycka att detta är roligt.

Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får lära dig friluftsliv genom att leva friluftsliv.

Du kommer bland annat få kunskaper om hur man lagar mat med stormkök och över öppen eld, hur en bra rast- och lägerplats ser ut, var man får vara och vad man får göra i naturen, hur man håller sig varm och torr dag som natt och hur man säkert hanterar verktyg som t.ex. kniv och yxa.

Kursinnehåll:

• Allemansrätten, med fokus på att vistas i naturen • Material och utrustningskunskap • Att hålla sig varm, torr, mätt och säker • Matlagning och hygien

Kostnad: 300 kr. (Undervisningen är kostnadsfri däremot tas en avgift för material, bok och mat.) Kort film om kursen Redo för Naturen: https://vimeo.com/539034361

Scouternas folkhögskolas anmälningsregler gäller. För dig som är medlem i en kår i Östra regionen är kursen kostnadsfri

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Östra regionala utbildningsgruppen

Datum

25 sep

Åldersgräns (min)

15

Kostnad

Deltagaravgift 300.00

Min antal deltagare

6

Max antal deltagare

18

Anmälan

Anmälan öppen 9 aug–11 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår