Kurs

SjöLU Charlie East - 2022

SjöLU är en helglång inspirationskurs i roligt och säkert program på sjö och vatten. Kursen bygger på ett praktiskt upplevelsebaserat lärande ute i naturen där du får prova på olika programpass.

Du kommer bland annat få kunskaper om hur man kan få scouterna intresserade av sjömärken och lanternor, hur man gör något roligt av en vanlig kvällssegling i hemmaviken, hur man bogserar och bärgar, säkerhetsregler och hur man skall agera som ledare ombord, hur de tio sjövettsreglerna kan bli skoj och mycket annat.

Du lär dig helt enkelt hur man skapar trygga och säkra sjöaktiviteter, vilket är det viktigaste för att ha det riktigt trevlig ute på vattnet, och det oavsett om man skulle vara ute en kväll, helg eller vecka.

Det här är inte någon Leda scouting-kurs, utan kursen tar upp saker om sjöscouting som man inte talar om på Leda scouting, Leda avdelning och Leda kår.

Vi är inte heller någon seglarskola eller navigationskurs. Dock kommer vi att segla och navigera några timmar per dag, men lägger tonvikten på programtips och säkerhet.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Roslagens Scoutdistrikt

Datum

16–18 sep

Kostnad

Deltagaravgift 1300.00

Min antal deltagare

12

Max antal deltagare

24

Anmälan

Anmälan öppen 5 apr–26 aug 2022

Ansök här

För dig som är

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår