Kurs

Utbildarhajk 2021

Utbildarhajken – utvecklas som utbildare och scoutledare, träffa nya och gamla vänner i skön miljö!

Utbildarhajken är en arena för utveckling och nätverkande för aktiva utbildare, men alla andra scouter som är intresserade av programmet är välkomna, i mån av plats.

I år samlar vi ett antal egna och ”scoutnära” föreläsare inom ledarskap och pedagogik, med intresse för friluftsliv. 24 timmar ute i naturen.

- Magnus Brink, Tangaroa Consulting, "Naturen som arbetsrum" - Annette Björnsson, TG-Gruppen, "Perspektiv på mentorsskap och ständiga förbättringar" - Åsa Dickson "Att driva företag och förbättringsarbete med scoutmetoden" - Fredrik Mandelin, ordförande i Scouternas Folkhögskola "Varför Folkhögskola?"

Samtliga föreläsare är/har varit aktiva inom scouterna.

I år anordnas Utbildarhajken vid scoutstugan Riddersvik i Hässelby. Sängar finns i stugan och gott om plats för tält och hängmattor utanför, för den som tycker bättre om det. Vi räknar med att ha alla föreläsningar/workshops utomhus (i ett partytält utan väggar). Vi följer smittläget löpande och det kan förstås bli ändringar i arrangemanget. Känner du dig krasslig vill vi att du stannar hemma.

Det blir inga större fysiska ansträngningar den här gången, men vi siktar på en promenad efter lunch.

Lägereldarna kallar – dags för hajk!

/ Vännerna i Regionala Utbildningsgruppen i Stockholm

När

24/9 kl 18.00 - 25/9 kl 16.00

Var

Scoutstugan Riddersvik i Hässelby. OBS! Från början var det sagt att vi skulle vara i Påta, men det blev en dubbelbokning så nu är det alltså Riddersvik som gäller.

Vem

Utbildarhajken vänder sig till aktiva utbildare på Folkhögskolans scoutledarutbildningar och distriktens olika kurser. I mån av plats välkomnar vi förstås alla inom scoutrörelsen som är intresserade av programmet och/eller intresserade av att börja utbilda andra ledare! Deltagande på Utbildarhajken är kvalificerande för ”uppdatering” av ackreditering, på samma sätt som t.ex. Utbildardagarna.

Kostnad

Gratis

Utrustning?

Kläder efter väder, matsaker, sovsaker, badsaker, hygiensaker, något att sitta på, sångröst och eventuella andra instrument till lägerbålet och ett glatt humör.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

24–25 sep

Plats

Åkersberga, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Kostnad

Kostnadsfritt 0.00

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

30

Anmälan

Anmälan öppen 7 jun–18 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår