Kurs

Utbildarhajk 2021

Utbildarhajken – utvecklas som utbildare och scoutledare, träffa nya och gamla vänner i skön miljö!

Utbildarhajken är en arena för utveckling och nätverkande för aktiva utbildare, men alla andra scouter som är intresserade av programmet är välkomna, i mån av plats.

I år samlar vi ett antal egna och ”scoutnära” föreläsare inom ledarskap och pedagogik, med intresse för friluftsliv. 24 timmar ute i naturen. Detaljerna i programmet sätts under sommaren, men vi kan redan nu utlova en utblick till "förändringsledning i Rwanda och Albanien", en djupdykning i "naturen som arbetsrum", "självledarskap med utblick mot stjärnorna" och en hel del annat.

I år anordnas Utbildarhajken på Påta Scoutgård vid Domarudden i Åkersberga. Sängar finns i stugan och gott om plats för tält och hängmattor utanför, för den som tycker bättre om det. Även om de flesta lär vara vaccinerade vid tiden för hajken räknar vi med att ha föreläsningar och workshops utomhus (vid tar med partytältet). Vi följer smittläget löpande och det kan förstås bli ändringar i arrangemanget. Känner du dig krasslig vill vi att du stannar hemma.

Programmet uppdateras löpande. Vill du berätta om något, eller har tips/önskemål på föreläsare? Hör av dig till Kursansvariga nedan.

Det blir inga större fysiska ansträngningar den här gången, men vi siktar på en promenad efter lunch och eventuellt en bastu på fredagskvällen (medtag badkläder).

Lägereldarna kallar – dags för hajk!

/ Vännerna i Regionala Utbildningsgruppen i Stockholm

När

24/9 kl 18.00 - 25/9 kl 16.00

Var

Scoutgården Påta utanför Åkersberga. Ta SL-buss till hpl Solskiftesvägen och promenera ett par kilometer eller åk bil, följ skyltarna mot Domarudden/Påta.

Vem

Utbildarhajken vänder sig till aktiva utbildare på Folkhögskolans scoutledarutbildningar och distriktens olika kurser. I mån av plats välkomnar vi förstås alla inom scoutrörelsen som är intresserade av programmet och/eller intresserade av att börja utbilda andra ledare! Deltagande på Utbildarhajken är kvalificerande för ”uppdatering” av ackreditering, på samma sätt som t.ex. Utbildardagarna.

Kostnad

Gratis

Utrustning?

Kläder efter väder, matsaker, sovsaker, badsaker, hygiensaker, något att sitta på, sångröst och eventuella andra instrument till lägerbålet och ett glatt humör.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Regionala utbildningsgruppen i Stockholm

Datum

24–25 sep

Plats

Åkersberga, Sverige

Åldersgräns (min)

18

Kostnad

Kostnadsfritt 0.00

Min antal deltagare

8

Max antal deltagare

30

Anmälan

Anmälan öppen 7 jun–18 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår