Kurs

Utbildning för Utbildare, Norr

Välkommen till Utbildning för Utbildare! Hösten 2021 hålls kurs preliminärt i Sundsvallstrakten. Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper och färdigheter som utbildare så att du kan hålla kurser av hög kvalitet på ett säkert och roligt sätt. Du får under kurspass diskutera och fördjupa dig i scoutrörelsens syn på pedagogik och ledarskap, bli trygg med våra metoder och lära dig att genomföra en utbildning från start till mål. Utbildningen leder till en ackreditering som utbildare inom Scouterna.

Omfattning och upplägg

Utbildningen omfattar två kurshelger med hemuppgifter mellan. Vi kommer samlas fredag kväll och avsluta tidigt på söndag eftermiddag. Hemuppgiften genomförs i grupp och kommer gå ut på att planera ett kurspass som genomförs inför de andra deltagarna under andra helgen.

Helg 1: Preliminärt Sundsvallstrakten 25-26 september Helg 2: Preliminärt Sundsvallstrakten 13-14 november (Vi får uppdatera informationen om/när vi bokat plats)

Målgrupp och förkunskapskrav

Kursen riktar sig till dig som är aktiv utbildare. Det är ett krav att du är medlem i ett kursteam och har varit med som utbildare under minst en av Scouternas Folkhögskolas ledarutbildningar.

Ansökan

Välkommen med din ansökan på länken ovan. Samtliga ansökningar kommer att gås igenom av kursledningen och du får besked om huruvida du är antagen till kursen eller ej i god tid före kursstart. De som blir antagna till kursen får ett utskick via e-post med mer information om plats, utrustning m.m. för första kurshelgen i samband med antagning.

Smittskyddsarbete

Vi följer löpande aktuella rekommendationer för skydd mot Covid-19-smitta. Den här kursen genomförs pga årstiden delvis inomhus, men vi håller oss i rymliga lokaler (i förhållande till antal deltagare) för att kunna hålla bra avstånd. Vi håller god handhygien, och känner du dig krasslig stannar du förstås hemma.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Nationella utbildningar

Datum

25 sep – 14 nov

Kostnad

Deltagaravgift 400.00

Max antal deltagare

20

Anmälan

Anmälan öppen 31 jul–11 sep 2021

Ansök här

För dig som är

Rover 19-25 år

Ledare och kår