Läger

Mullfjällets Familjeveckor 2024

Familjeveckor för barn, ungdomar och vuxna i Scouternas egen fjällstuga i Duved. Ett scoutäventyr för dig som vill uppleva sommarfjället tillsammans med andra scoutfamiljer. Med Mullfjällstationen som bas gör vi gemensamma dagsvandringar i närområdet. Vi går på äventyr och bekantar oss med naturen på fjället och i fjällskogen. Kanske ser vi renar och fjällfåglar och fångar dem på bild? Alla i familjen behöver inte vara scouter och familjen behöver inte ha fjällvana. Färdledare ingår som har fjällerfarenhet och kunskap om omgivningarna, Vi gör utflykter/vandringar på dagarna och umgås och kan göra hantverk i storstugan på kvällarna. Vi är ute många timmar varje dag och rör oss ofta på stigar i backig miljö. Viss fysisk uthållighet krävs men vi anpassar oss efter deltagarnas ålder och kan erbjuda längre och kortare turer.

Mullfjällets Familjeveckor 2024

En vanlig dag I fjällen är det ofta vädret som styr, vi vet också att familjens ork och mående måste få styra därför planeras aktiviteter en dag i förväg.

Vuxna tar alltid ansvar för sina barn och deltar på vandringar och alla aktiviteter gemensamt med barnen.

Varje dag erbjuds i samråd med familjerna en dagsutflykt eller en aktivitet. Färdledare ingår. Tillsammans kanske vi bestiger Mullfjällstoppen, badar i en iskall jokk, utforskar fjällets flora och hittar ett och annat vattenfall. Om vädret och orken tillåter vandrar vi iväg och övernattar en natt på fjället. Har vi tur får vi se både älg och ren. En topptur med kabinbanan till Åreskutan och en dags paddling ingår i arrangemangskostnaden.

På kvällen varvar vi ner i bastun för den som vill, tar en kvällsfika och prata om dagens uppleveler samt planera nästa dags färd och äventyr. Kvällarna kan också ägnas åt enklare hantverk mot självkostnadspris.

Under veckan ingår också utbildningen: Redo för friluftsliv, för scouter i utmanaråldern eller vuxna, för de som så önskar.

Vilka är med? Många familjer kommer för att det är trevligt att möta nya vänner i alla åldrar, för att komma till fjällen under ordnade former och för att ta del av familjescouting. God grundkondition behövs, men ni behöver inte ha tidigare fjällvana. Arrangemangsledarna är vana att vistas i fjällmiljö och guidar er för att ni alla ska få så trevlig och säker upplevelse som möjligt.

Alla familjer ser olika ut och kommer med olika behov och förutsättningar, därför går vi igenom säkerhet och tips och trix tillsammans.

Om Mullfjällsstugan Mullfjällsstugan har hög standard, med modernt kök, dusch och bastu. Anläggningen ligger alldeles under kalfjällsgränsen med milsvid utsikt över västra Jämtlands fjällvärld.

Tillgång till bil under veckan Mullfjällstattionen ligger halvvägs upp på Mullfjället, precis i skogsgränsen. För att ta sig till och från stugan behöver man tillgång till bil. Vi använder även bil för att ta oss till våra vandringar och andra aktiviteter i närområdet. Om du inte har egen bil kan man hyra i Åre eller ange i sin ansökan att man vill samåka med andra deltagare. Om detta blir aktuellt så delar man kostnaderna för körningen med familjen som kör, baserat på Skatteverkets rekommenderade milersättning.

Detta ingår i deltagaravgiften I deltagaravgiften ingår fjälledare, boende, pysselmaterial, frukost & kvällsfika varje dag, en lunch på fjället och en middag tillagad över öppen eld. Stormkök och gas finns att låna för alla deltagare.

Utöver det tillkommer kostnader för familjens resekostnader, egna mellanmål, matsäck och lunch på våra vandringar samt egen middag övriga kvällar.

Kontakta mig om du undrar något

Fakta

Arrangör

Scouterna

Datum

13–19 jul 2024

Plats

Duved, Sverige

Kostnad

Vuxen 3 340 kr

Ansökan

Ansökan öppen 31 jan–31 mar 2024

Ansök här

För dig som är

Spårare 8-9 år

Upptäckare 10-12 år

Äventyrare 12-15 år

Utmanare 15-18 år

Rover 19-25 år

Ledare och kår

Familjescouting