Var med och starta en ny scoutkår!

Här finns det plats för fler scouter, nu vill vi öppna upp en ny scoutkår!

 

Läs mer om våra nystartskårer här

Åseda - Var med och starta!

Scouting är friluftsliv – men också ledarskap, problemlösning, samarbete, personlig utveckling, samhällsengagemang och mycket mer. För att starta ny scouting här behövs intresserade vuxna som kan tänka sig att bli ideella scoutledare.

För att bli scoutledare behöver du ha engagemang och vara en omtänksam vuxen – allt annat för att bedriva scouting lär du dig på vägen. Du erbjuds ett ideellt, roligt och spännande uppdrag där vi tillsammans lär genom att göra. Vi jobbar tillsammans i team om 3-5 ledare, och vår roll är att vägleda våra scouter genom olika aktiviteter.  I ledarteamet kan det finnas personer med olika bakgrunder, intressen och scouterfarenheter. Som ny ledare behöver du vara närvarande och tillsammans får du och de andra ledarna ansvarsfördela där du kommer få bidra med den delen som du är bekväm med. Dessutom får du en introduktionsutbildning och vill du ha mer kunskap finns det flera spännande kurser att gå på Scouternas folkhögskola, allt från ledarskap till friluftsliv.

Vi kontaktar alla intresseanmälda och bjuder in till uppstartsmöte när vi har 3-5 personer som vill bli ledare. Därefter startar vi scoutverksamhet med alla barn och unga.

Bli Scout – Intresseanmälan

Personuppgiftshantering under GDPR

Vi vill att du ska känna dig trygg när du kontaktar oss. Därför vill vi berätta om vår hantering av personuppgifter och om dataskyddsförordningen (GDPR).

Läs mer om vår personuppgiftshantering

Information-personuppgiftshantering-Scoutnet.pdf (PDF 129 KB)

För dig som är

Spårare 8-9 år

Familjescouting