20170806 Invigning av Jamboree17 på Rinkabyfältet. Foto: Magnus Fröderberg

Alla ska kunna åka på Jamboree22!

Vi vill att alla ska ha möjlighet att delta på Jamboree22! Det finns olika anledningar som kan skapa hinder för att delta på ett läger. Vi önskar att ekonomiska förutsättningar inte är en av dem. Därför har vi på denna sida samlat tips och idéer på hur det går att samla in pengar, söka bidrag och stipendier både till deltagare och ledare för att så många som möjligt ska få uppleva äventyr och kompisar på Jamboree22!

Vi hade jätteroligt på Jamboree17!Vera - utmanarscout

Att söka bidrag

Vi vill att alla som vill ska kunna vara med på Jamboree22! Därför vill vi tipsa om att söka pengar för ditt Jamboreedeltagande, oavsett om du är ledare eller deltagare. Det finns även många olika möjligheter att samla in pengar och det viktigaste är att fortsätta söka och leta nya möjligheter. Vi har samlat några alternativ på denna sida, men det finns också många lokala möjligheter till att söka bidrag, stöd och stipendier. Fråga din scoutkår om vad de känner till för möjligheter där du bor!

Scouternas Stödfond

Scouterna har en egen fond för att hjälpa de som behöver det mest. Du kan söka pengar ur Scouternas stödfond när du behöver ekonomisk hjälp att delta på olika scoutarrangemang. Inför Jamboree22 har Scouternas stödfond avsatt en del pengar för att underlätta deltagandet för några enskilda medlemmar som annars inte kunnat delta.

Deadline för ansökan till stödfondsansökningar för Jamboree22 var 27/1-22. Vi tackar för visat intresse.

Här kan du läsa mer om Scouternas stödfond.

 

Ansök om ledarstipendier för Jamboree22

Jamboree22 vill vara Sveriges största evenemang av och för unga sommaren 2022. För att kunna bli det är ledarna i våra scoutkårer viktigare än någonsin. Tack vare ett generöst bidrag till Scouterna kan scoutkåren ansöka om ledarstipendier som subventionerar en eller flera ledares avgifter. Genom att möjliggöra för fler vuxna att följa med på Jamboree22 hoppas vi att kåren ska kunna erbjuda fler av sina barn och unga en trygg och positiv jamboreeupplevelse.

Ansökan stänger 28/2.

Ansök om ledarstipendium

Sök bidrag utanför Scouterna

Samarbeta i kåren

Ett bra första steg är att prata med alla andra från din kår som ska åka till Jamboree22. Hur kan ni samarbeta för att sänka kostnaden för alla som vill följa med? Ni kan sälja kakor, klippa gräsmattor eller något helt annat. Om ni är många som samarbetar kan ni samla in mycket pengar! Hör också med andra scoutkårer om de har några bra tips att dela med sig av - sharing is caring!

Sök stipendier

På många platser runt om i landet går det att söka stipendium och bidrag för att delta på olika typer av arrangemang och utbyten. Undersök tillsammans med din patrull eller avdelning om ni kan ansöka i er närhet. Ibland kan det finnas bidrag att söka från Scoutdistrikt, Lionsklubbar eller andra välgörenhetsgrupper.