Foto: Magnus Fröderberg

Besök Jamboree22

30 juli – 6 augusti samlas 10 000 scouter från hela Sverige utanför Norra Åsum för en lägervecka fylld av äventyr, lägerliv, nya kompisar, glass, solsken och mycket mer!

Vill du hälsa på ditt barn som deltar på Jamboree22? Eller är du nyfiken på hur Scouternas temporära ministad ser ut? Alla är varmt välkomna att besöka vår värld under en dag!

Denna sida uppdateras löpande.

"Att komma till Jamboree är som att kliva in i en magisk värld"

Transport till Jamboree22

Skånetrafikens bussar stannar ett stenkast från lägret! Åk till "Norra Åsum Wendesgymnasiet". Från hållplatsen kommer det vara tydligt skyltat till närmsta entré. Vi uppmanar alla som kan att åka kollektivt till Jamboree22!

Det är även möjligt att åka bil till Jamboree22. Vägbeskrivning och exakt karta över området kommer närmre lägret. Vi kommer ta ut en parkeringsavgift på 50 kr/bil. Se vägbeskrivning.

Uppdatering: På grund av högt besökstryck kommer vi använda två olika parkeringar. Vid behov kommer trafiken ledas om till den sekundära parkeringen, detta kommer isåfall vara tydligt skyltat på plats.

Café, restaurang och shop

På jamboreens torg "boulevarden" finns restaurang, café och jamboreeshoppen! Dit är du som besökare välkommen för att köpa något att äta eller dricka.

I jamboreeshoppen hittar du ett stort utbud av scoutplagg, jamboreesouvernierer, friluftsutrustning och mycket annat. Kanske kan du till och med köpa ett eget jamboreemärke!

Kristianstads kommun tipsar om aktiviteter att göra före och efter Jamboree22!

Event in Skåne tipsar om att besöka

vandringsutställningen Auschwitz

Vandringsutsällningen "Auschwitz. Not long ago. Not far away." som hittills lockat över en miljon besökare i bland annat Madrid och New York, gör sitt enda skandinaviska stopp i Malmö.

Kombinera ditt jamboreebesök med att besöka utställningen Auschwitz. Du kan även besöka utställningen före eller efter jamboreen!

Boka genom denna länk så får du 15% scoutrabatt på biljetten! Obs. rabatten är giltig för bokningar mellan 1 juli - 30 augusti.

Läs mer om utställningen

Boka nu med 15% scoutrabatt!

Vanliga frågor från besökare

Ja, som besökare kommer det finnas möjlighet att delta i delar av vårt aktivitetsutbud på lägrets centrala samlingsplats – boulevarden. Vad sägs om en workshop inom ett intressant ämne, eller varför inte passa på att ta en fika i något av våra caféer?

Besökare är välkomna mellan 10-18.

Nej, under Jamboree22 finns det ingen specifik besöksdag. Vi välkomnar besökare hela veckan!

Nej, besöket i sig är kostnadsfritt. Däremot behöver man betala för ev. parkering, mat och dryck under sitt besök etc.

Ja, du är varmt välkommen att besöka Jamboree22 trots att du inte känner några scouter. Det är en upplevelse i sig att se vår temporära ministad med över 11 000 scouter. Hoppas vi ses!

Jamboree22 tar emot besökare alla dagar under lägret som är lördag 30 juli – lördag 6 augusti.

Vi rekommenderar dock att besöka Jamboree22 under någon av dagarna måndag 1 augusti – fredag 5 augusti.