Foto: Magnus Fröderberg

Besök Jamboree22

30 juli – 6 augusti samlas 10 000 scouter från hela Sverige utanför Norra Åsum för en lägervecka fylld av äventyr, lägerliv, nya kompisar, glass, solsken och mycket mer!

Vill du hälsa på ditt barn som deltar på Jamboree22? Eller är du nyfiken på hur Scouternas temporära ministad ser ut? Alla är varmt välkomna att besöka vår värld under en dag!

Denna sida uppdateras löpande.

"Att komma till Jamboree är som att kliva in i en magisk värld"

Transport till Jamboree22

Skånetrafikens bussar stannar ett stenkast från lägret! Åk till "Norra Åsum Wendesgymnasiet". Från hållplatsen kommer det vara tydligt skyltat till närmsta entré. Vi uppmanar alla som kan att åka kollektivt till Jamboree22!

Det är även möjligt att åka bil till Jamboree22. Vägbeskrivning och exakt karta över området kommer närmre lägret. Vi kommer ta ut en parkeringsavgift på 50 kr/bil.

Café, restaurang och shop

På jamboreens torg "boulevarden" finns restaurang, café och jamboreeshoppen! Dit är du som besökare välkommen för att köpa något att äta eller dricka.

I jamboreeshoppen hittar du ett stort utbud av scoutplagg, jamboreesouvernierer, friluftsutrustning och mycket annat. Kanske kan du till och med köpa ett eget jamboreemärke!

Kristianstads kommun tipsar om aktiviteter att göra före och efter Jamboree22!

Vanliga frågor från besökare

Ja, som besökare kommer det finnas möjlighet att delta i delar av vårt aktivitetsutbud på lägrets centrala samlingsplats – boulevarden. Vad sägs om en workshop inom ett intressant ämne, eller varför inte passa på att ta en fika i något av våra caféer?

Besökare är välkomna mellan 10-18.

Nej, under Jamboree22 finns det ingen specifik besöksdag. Vi välkomnar besökare hela veckan!

Nej, besöket i sig är kostnadsfritt. Däremot behöver man betala för ev. parkering, mat och dryck under sitt besök etc.

Ja, du är varmt välkommen att besöka Jamboree22 trots att du inte känner några scouter. Det är en upplevelse i sig att se vår temporära ministad med över 11 000 scouter. Hoppas vi ses!

Jamboree22 tar emot besökare alla dagar under lägret som är lördag 30 juli – lördag 6 augusti.

Vi rekommenderar dock att besöka Jamboree22 under någon av dagarna måndag 1 augusti – fredag 5 augusti.