Deltagare

Jamboree22 är en värld fylld av äventyr och kompisar.

En hållbar värld, där tusentals scouter möts och tillsammans skapar vår gemensamma framtid.

Vad drömmer du om?

Att komma till Jamboree22 är som att kliva in i en magisk värld. Du känner direkt att det här är en plats där du vill vara. Det sjuder av aktivitet, kreativitet och en positiv atmosfär. Du hör musik, samtal, diskussioner och skratt på många olika dialekter och språk. Överallt nynnas det på den officiella lägerlåten som är så peppig att den fastnar på hjärnan nästan direkt. Du är mitt i ett stort lägerområde där det finns nya saker att upptäcka och utforska överallt. Det är som om lägerområdet hela tiden utvecklar sig och växer med dig. Här händer det något nytt hela tiden - både spännande, roliga, viktiga, tokiga, utmanande, mysiga, andliga och lärorika aktiviteter. Du kan själv välja om du behöver lugn och ro eller om du är sugen på äventyr. Varje ny dag erbjuder nya upplevelser och erfarenheter och för varje utmaning som du och din patrull genomför kan ni både se och känna att ni har kommit en liten bit längre i arbetet mot något större. Känslan av att vara en liten, men samtidigt viktig, del av något stort kommer att finnas kvar långt efter att lägret är slut. Under lägret kommer du ha fått nya vänner, stärkts i att du är viktig, du kommer ha bidragit till att göra världen bättre och du kommer bara längta efter att få fortsätta! När du lämnar Jamboree22 åker du hem med en känsla av att ALLT är möjligt.

Snabbinfo för deltagare

VAR: Norra Åsum utanför Kristianstad

NÄR:  lördag 30 juli – lördag 6 augusti 2022

VEM: Alla är välkomna! För åldersgrupperna 10-18 år, dvs upptäckare, äventyrare och utmanare, finns även anpassat dagsprogram.

KOSTNAD:
Deltagare hel vecka: 2950 kr
Deltagare halv vecka (3 dagar): 1550 kr
Ledare hel vecka: 2700 kr
Ledare halv vecka (3 dagar): 1445 kr
Ledarbarn under 10 år: 750 kr
Ledarbarn under 10 år halv vecka (3 dagar): 500 kr
Observera att lokala scoutkårer kan sätta en högre eller lägre avgift för sina scouter med hänsyn till transportkostnader eller lokala bidrag.

Vad kommer du att göra på Jamboree22?

I Scouterna är våra medlemmar uppdelade i olika åldersgrupper. På Jamboree22 kommer de olika åldersgrupperna ha sina helt egna platser att vara på som vi kallar Hubbar. I Hubbarna finns det aktiviteter, caféer, kiosker och plats att bara vara med sina kompisar som är i samma ålder. Det finns såklart också en massa andra saker att utforska på Jamboree22!

Upptäckare
10-12år

Äventyrare
12-14år

Utmanare
15-18år

Jamboreebrev

Undrar du vad som är på gång i planeringen av Jamboree22?
Då borde du läsa något av våra lägerbrev!

Vanliga frågor från deltagare

När vi planerar stora läger kommer det ofta många frågor om vad det innebär att vara iväg på jamboree, hur toaletterna kommer fungera och vem som kommer vara på plats. Här har vi försökt att svara på några frågor från deltagare.

Betalsätt på Jamboree22!

All mat och aktiviteter på Jamboree22 ingår i lägeravgiften! Det kommer dock finnas möjlighet att handla i vår jamboreeshop och i våra caféer och restauranger. På Jamboree22 kan man betala med kort, swish och i viss mån kontanter. Vi garanterar inte att alla betalställen kommer ta emot kontanter.

På Jamboree22 föredrar vi att inte handla med kontanter, möjligheten finns dock i de fall ingen annan lösning finns. Kontanter är en dyr hantering och det finns alltid en risk med kontanthantering både för deltagaren och funktionären. Det finns som tur är ett flertal lösningar för barn, unga och vuxna som vill skaffa swish eller betalkort! T.ex: 

https://www.swedbank.se/privat/vara-kundpaket/barn-och-ungdomar.html 

https://www.handelsbanken.se/sv/privat/barn-och-unga/under-16-ar   

https://seb.se/privat/betala/barn-och-ungdomserbjudanden   

https://www.nordea.se/privat/produkter/kreditkort-bankkort/nordea-electron.html   

Detta är kostnadsfritt för barn, tar cirka 2 veckor och kräver inget besök på något bankkontor. De som har smartphone och swish kan också betala med det. 

I vissa fall är det svårare att överblicka saldot på ett betalkort än med kontanter, det är vi medvetna om. Vår uppgift som scoutledare är att göra unga redo för livet. Vi tror att handla med kort är en del i denna resa att bli redo för livet.

Precis som i all scoutverksamhet kör vi med learning by doing och ledarnärvaro på precis lagom avstånd. Vi hör ofta om barn som säger sig blivit av med en tjuga eller hundring. Det problemet slipper vi nu. Är kortet borta så spärrar man det.

Om familjen inte vill att barnet har tillgång till ett betalkort efter lägret kan man ju stoppa undan kortet efter lägret. Både med kort och swish kan man fylla på summan under tiden och behöver inte ha så mycket på kortet varje dag!  

Skicka post till deltagare

Vill man skicka kort eller brev till scouten så är adressen: 

Scoutens namn 

XXscoutkår/bynummer 

Byggnad 99 

Häradshövdingevägen 3 

291 63 Kristianstad 

 
ex: 
Scout Scoutsson 

Hyby scoutkår 

ev bynummer (detta har vi ännu inte fått) 

Byggnad 99 

Häradshövdingevägen 3 291 63 Kristianstad