Deltagare

Jamboree22 är en värld fylld av äventyr och kompisar.

En hållbar värld, där tusentals scouter möts och tillsammans skapar vår gemensamma framtid.

Vad drömmer du om?

Att komma till Jamboree22 är som att kliva in i en magisk värld. Du känner direkt att det här är en plats där du vill vara. Det sjuder av aktivitet, kreativitet och en positiv atmosfär. Du hör musik, samtal, diskussioner och skratt på många olika dialekter och språk. Överallt nynnas det på den officiella lägerlåten som är så peppig att den fastnar på hjärnan nästan direkt. Du är mitt i ett stort lägerområde där det finns nya saker att upptäcka och utforska överallt. Det är som om lägerområdet hela tiden utvecklar sig och växer med dig. Här händer det något nytt hela tiden - både spännande, roliga, viktiga, tokiga, utmanande, mysiga, andliga och lärorika aktiviteter. Du kan själv välja om du behöver lugn och ro eller om du är sugen på äventyr. Varje ny dag erbjuder nya upplevelser och erfarenheter och för varje utmaning som du och din patrull genomför kan ni både se och känna att ni har kommit en liten bit längre i arbetet mot något större. Känslan av att vara en liten, men samtidigt viktig, del av något stort kommer att finnas kvar långt efter att lägret är slut. Under lägret kommer du ha fått nya vänner, stärkts i att du är viktig, du kommer ha bidragit till att göra världen bättre och du kommer bara längta efter att få fortsätta! När du lämnar Jamboree22 åker du hem med en känsla av att ALLT är möjligt.

Snabbinfo för deltagare

VAR: Norra Åsum utanför Kristianstad

NÄR:  lördag 30 juli – lördag 6 augusti 2022

VEM: Alla är välkomna! För åldersgrupperna 10-18 år, dvs upptäckare, äventyrare och utmanare, finns även anpassat dagsprogram.

KOSTNAD:
Deltagare hel vecka: 2950 kr
Deltagare halv vecka (3 dagar): 1550 kr
Ledare hel vecka: 2700 kr
Ledare halv vecka (3 dagar): 1445 kr
Ledarbarn under 10 år: 750 kr
Ledarbarn under 10 år halv vecka (3 dagar): 500 kr
Observera att lokala scoutkårer kan sätta en högre eller lägre avgift för sina scouter med hänsyn till transportkostnader eller lokala bidrag.

Vad kommer du att göra på Jamboree22?

I Scouterna är våra medlemmar uppdelade i olika åldersgrupper. På Jamboree22 kommer de olika åldersgrupperna ha sina helt egna platser att vara på som vi kallar Hubbar. I Hubbarna finns det aktiviteter, caféer, kiosker och plats att bara vara med sina kompisar som är i samma ålder. Det finns såklart också en massa andra saker att utforska på Jamboree22!

Upptäckare
10-12år

Äventyrare
12-14år

Utmanare
15-18år

Jamboreebrev

Undrar du vad som är på gång i planeringen av Jamboree22?
Då borde du läsa något av våra lägerbrev!

Vanliga frågor från deltagare

När vi planerar stora läger kommer det ofta många frågor om vad det innebär att vara iväg på jamboree, hur toaletterna kommer fungera och vem som kommer vara på plats. Här har vi försökt att svara på några frågor från deltagare.

Att söka bidrag

Vi vill att alla ska kunna vara med på Jamboree22! Därför vill vi ge lite extra tips om att söka pengar och sänka deltagaravgiften för de som annars har svårt att vara med på en Jamboree. Därför har vi satt ihop en sida med tip om hur det går att sänka sin deltagaravgift på olika sätt.

Läs mer om hur du kan söka bidrag här