Bli funktionär på Jamboree22!

Vill du träffa nya vänner, känna glädjen när över 10 000 scouter äntligen får samlas eller se ditt barn växa flera centimeter på en vecka?

Just du behövs. Tillsammans gör vi Jamboree22! Din framtida bästis är redan anmäld – anmäl dig som funktionär redan idag!

Anmäl dig nu!

Hur bor jag? Kan jag ta med min husbil? Finns det kaffe? Hur tar jag mig till jamboreen? Svaren finner du nedan!

Vi lovar äventyr och kompisar även för dig som funktionär! Här kan du läsa mer om våra spontanaktiviteter, hur en vecka som funktionär kan se ut och mycket mer!

Vill du och din partner vara funktionärer ihop men har svårt att hitta barnvakt på hemmaplan? Det behövs inte - barnen är varmt välkomna till vårt lägerdagis!

Funktionärsanmälan är fortfarande öppen -

nu med sänkt avgift!

Nyligen beslutade vi att sänka funktionärsavgiften med 500kr för samtliga fuktionärer. Det är ett litet tack till alla som engagerat sig länge, men framförallt en möjlighet för fler att uppleva vår jamboree som funktionärer.
Anmälningsvillkor för funktionärer

Anmäl en ledare som funktionär

Vi vet från tidigare jamboreer att det är svårt att få tillräckligt med funktionärer, vi ser även liknande tendenser i år. Samtidigt är det ungefär 3 scouter per ledare anmälda i de deltagande scoutkårerna.

Vi ger därför kårerna möjlighet att efter dialog i kåren anmäla en eller flera ledare som funktionärer istället. Självklart återbetalar vi ledaravgiften.

Gör såhär:

 • Ledaren anmäler sig som funktionär genom vår ordinarie funktionärsanmälan och besvarar samtliga frågor
 • Ledaren/scoutkåren fyller i återbetalningsformuläret nedan. Formuläret måste vara ifyllt senast 15/7.
 • Jamboree22 går igenom återbetalningsformuläret kontinuerligt och återbetalar ledaravgiften till kåren.
 • Funktionären kommer inte faktureras förrän återbetalningen är gjord.
Återbetalningsformulär

Tidslinje för funktionärsanmälan

Funktionärsuppgifter & fakturering

Löpande

De som anmält sig får information om vilka uppgifter och områden de kommer att arbeta inom under lägret. För vissa funktioner kan förberedelser behövas. Vår ambition är att alla ska ha fått besked senast 31 maj.

Funktionärsplaceringar och fakturor skickas kontinuerligt ut till de som anmält sig efter 30/4, vi tackar för ert tålamod i det.

 

 

Lägertid för funktionärer

27 juli - 8 augusti

Det är nu det händer! Tillsammans skapar vi en magisk vecka för över 10 000 scouter!

Snabb information om att vara funktionär

 • Man kan vara planeringsfunktionär, funktionär under lägerveckan samt funktionär på för- och/eller efterläger.
 • Kostnad: Kostnaden för att vara funktionär under lägerveckan är 1000 kr, om man är med på antingen för- eller efterläger blir det ett avdrag på 500 kr och om man är med på både för- och efterläger deltar man på Jamboree22 utan kostnad.
 • Planeringsfunktionärer deltar utan kostnad.
 • Datumen för deltagande som funktionär under lägerveckan är 27/-8/8.
 • Datumen för förlägret är 15/7-27/7 och för efterlägret 8/8-11/8.
 • Fakturering av avgiften för att vara funktionär kommer ske i slutet av maj. Därefter har funktionärer 30 dagar på sig att betala sin avgift.
 • Du måste vara över 18 år

Du har väl inte missat att alla funktionärer måste gå kursen trygga möten, samt visa upp ett utdrag ur belastningsregistret?

Så här fungerar anmälan

Alla som vill vara funktionärer under Jamboree22 anmäler sig genom Scoutnet till arrangemanget "Jamboree22 – funktionärsanmälan".

Se till att du fyllt i alla flikar med frågor och glöm inte att avslutningsvis bekräfta din anmälan.

För att hitta tillbaka till din anmälan kan du antingen använda länken ovan eller logga in på www.scoutnet.se och söka på arrangemanget "Jamboree22 - funktionärsanmälan"

Om du ska anmäla ett funktionärsbarn, logga ut från din profil och logga antingen in på barnets medlemssida eller skapa en gästanvändare för barnet.

Anmälningsvillkor för funktionärer

Vanliga frågor från funktionärer

Ja! Du är välkommen när du kan, det är mycket viktigt att du anger i din transportinformation när du kommer respektive åker. Ifall du stannar mindre än 3 nätter fyller du i att du åker kortvecka.

Dubbelkolla först att du inte har en scoutnet-profil. Ifall du har en profil loggar du in, klickar på knappen ”Anmälan” under rubriken ”Enskild användare”. När du loggar in kan du som användarnamn använda den e-postadress du har registrerat i profilen, ditt medlemsnummer som du kan hitta på din medlemsfaktura eller ditt personnummer.

Om du inte har en profil sen innan anmäler du dig under rubriken ”Ny extern användare” och skapar på så vis en ny profil i samband med din anmälan.

Se till att du fyllt i alla flikar med frågor och glöm inte att avslutningsvis bekräfta din anmälan.

För att hitta tillbaka till din anmälan kan du antingen använda länken ovan eller logga in på www.scoutnet.se och söka på arrangemanget ”Jamboree22 – funktionärsanmälan”

Om du ska anmäla ett funktionärsbarn, logga ut från din profil och logga antingen in på barnets medlemssida eller skapa en gästanvändare för barnet.

Priset för att åka som funktionär är 1500 kr. Deltar du under antingen förlägret eller efterlägret är priset 1000 kr. Deltar du på både förlägret och efterlägret är priset 500 kr, även planeringsfunktionärer betalar 500 kr.

Yes, you’re welcome to join the jamboree as an IST. Read more about Jamboree22 here and feel free to contact us at jamboree@scouterna.se if you have any questions.

Ja, du kan önska vad du ska jobba med under lägret. Vi kan tyvärr inte garantera att du kommer få jobba med ditt förstahandsval men kommer göra vårt bästa för att tillgodose dina önskemål.

Ja, det kommer finnas ett lägerdagis eller ”lägis” som vi kallar det. Lägisprogrammet kommer främst vara anpassat för barn 1-7 år, men barn upp till 9 år är välkomna.

Här finner du lägisansökan i Scoutnet.

Har du ett barn som inte är i dessa åldrar? Kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hitta en lösning.

Ja, du som vill vara ledare på kåren under lägerveckan är varmt välkommen som funktionär före och efter lägret. Då får du möjlighet att bidra till dina egna scouters jamboreeupplevelse, samtidigt som du möjliggör Jamboree22 för fler.

Du anmäler dig som funktionär genom funktionärsanmälan och till kåren genom deras gruppanmälan. I kårens anmälan är det viktigt att du kryssar i om du kommer vara funktionär under förlägret, efterlägret eller både och. Då regleras din avgift.

Ja, du kan vara funktionär men ändå bo med din kår. Då får du det bästa av båda världar. Kanske är dina kompisar ledare på kåren? Eller så har du ett barn som deltar med kåren?

Observera att det är upp till dig att föra en dialog med din kår hur boendet ska ordnas på byn, ska du t.ex. ha med dig eget tält eller har kåren plats i ett av sina?

Du äter mat i funktionärsmatsalen oavsett om du bor i funktionärsbyn eller med kåren.

Har du en annan fråga om att vara funktionär?