Bli funktionär på Jamboree22!

Vill du träffa nya vänner, känna glädjen när över 10 000 scouter äntligen får samlas eller se ditt barn växa flera centimeter på en vecka?

Just du behövs. Tillsammans gör vi Jamboree22! Din framtida bästis är redan anmäld – anmäl dig som funktionär redan idag!

Anmäl dig nu!

Hur bor jag? Kan jag ta med min husbil? Finns det kaffe? Hur tar jag mig till jamboreen? Svaren finner du nedan!

Vi lovar äventyr och kompisar även för dig som funktionär! Här kan du läsa mer om våra spontanaktiviteter, hur en vecka som funktionär kan se ut och mycket mer!

Vill du och din partner vara funktionärer ihop men har svårt att hitta barnvakt på hemmaplan? Det behövs inte - barnen är varmt välkomna till vårt lägerdagis!

Tidslinje för funktionärsanmälan

Funktionärsanmälan stänger

30 april 2022

Funktionärsanmälan stänger 30 april. Fakturering kommer att ske efter att anmälan har stängt och funktionären har då 30 dagar på sig att betala fakturan.

Funktionärsuppgifter & fakturering

31 maj 2022

De som anmält sig får information om vilka uppgifter och områden de kommer att arbeta inom under lägret. För vissa funktioner kan förberedelser behövas. Vår ambition är att alla ska ha fått besked senast 31 maj.

Lägertid för funktionärer

27 juli - 8 augusti

Det är nu det händer! Tillsammans skapar vi en magisk vecka för över 10 000 scouter!

Snabb information om att vara funktionär

 • Man kan vara planeringsfunktionär, funktionär under lägerveckan samt funktionär på för- och/eller efterläger.
 • Kostnaden för att vara funktionär under lägerveckan är 1500 kr, om man är med på antingen för- eller efterläger blir det ett avdrag på 500 kr och om man är med på både för- och efterläger blir det ett avdrag på 1000 kr.
 • Kostnaden för att vara planeringsfunktionär är 500 kr.
 • Datumen för deltagande som funktionär under lägerveckan är 27/-8/8.
 • Datumen för förlägret är 15/7-27/7 och för efterläger 8/8-11/8.
 • Fakturering av avgiften för att vara funktionär kommer ske efter att anmälan har stängt 30 april, senast slutet av maj. Därefter har funktionärer 30 dagar på sig att betala sin avgift.
 • Du måste vara över 18 år

Anmäl en ledare som funktionär

Vi vet från tidigare jamboreer att det är svårt att få tillräckligt med funktionärer, vi ser även liknande tendenser i år. Samtidigt är det ungefär 3 scouter per ledare anmälda i de deltagande scoutkårerna.

Vi ger därför kårerna möjlighet att efter dialog i kåren anmäla en eller flera ledare som funktionärer istället. Självklart återbetalar vi ledaravgiften.

Gör såhär:

 • Ledaren anmäler sig som funktionär genom vår ordinarie funktionärsanmälan och besvarar samtliga frågor
 • Ledaren/scoutkåren fyller i återbetalningsformuläret nedan, senast 30 april.
 • Jamboree22 går igenom återbetalningsformuläret i början av maj och återbetalar ledaravgiften till kåren.
 • Funktionären kommer inte faktureras förrän återbetalningen är gjord.
Återbetalningsformulär

Vill du vara med och planera Jamboree22? Se lediga uppdrag eller skicka in en intresseanmälan redan nu!

Så här fungerar anmälan

Alla som vill vara funktionärer under Jamboree22 anmäler sig genom Scoutnet till arrangemanget "Jamboree22 – funktionärsanmälan".

Se till att du fyllt i alla flikar med frågor och glöm inte att avslutningsvis bekräfta din anmälan.

För att hitta tillbaka till din anmälan kan du antingen använda länken ovan eller logga in på www.scoutnet.se och söka på arrangemanget "Jamboree22 - funktionärsanmälan"

Om du ska anmäla ett funktionärsbarn, logga ut från din profil och logga antingen in på barnets medlemssida eller skapa en gästanvändare för barnet.

Anmälningsvillkor för funktionärer

Vanliga frågor från funktionärer

För oss är det viktigt att så många som möjligt deltar hela funktionärsperioden. Detta ger respektive patrull och avdelning möjlighet att planera sin funktionärstid tillsammans och komma överens om arbetssätt etc. innan scouterna kommer samt utvärdera och landa gemensamt efter att scouterna åkt. Med det sagt förstår vi att det finns undantagsfall där det inte är möjligt att delta hela funktionärsperioden, kontakta isåfall jamboree@scouterna.se så kollar vi på en lösning.

Dubbelkolla först att du inte har en scoutnet-profil. Ifall du har en profil loggar du in, klickar på knappen ”Anmälan” under rubriken ”Enskild användare”. När du loggar in kan du som användarnamn använda den e-postadress du har registrerat i profilen, ditt medlemsnummer som du kan hitta på din medlemsfaktura eller ditt personnummer.

Om du inte har en profil sen innan anmäler du dig under rubriken ”Ny extern användare” och skapar på så vis en ny profil i samband med din anmälan.

Se till att du fyllt i alla flikar med frågor och glöm inte att avslutningsvis bekräfta din anmälan.

För att hitta tillbaka till din anmälan kan du antingen använda länken ovan eller logga in på www.scoutnet.se och söka på arrangemanget ”Jamboree22 – funktionärsanmälan”

Om du ska anmäla ett funktionärsbarn, logga ut från din profil och logga antingen in på barnets medlemssida eller skapa en gästanvändare för barnet.

Priset för att åka som funktionär är 1500 kr. Deltar du under antingen förlägret eller efterlägret är priset 1000 kr. Deltar du på både förlägret och efterlägret är priset 500 kr, även planeringsfunktionärer betalar 500 kr.

Yes, you’re welcome to join the jamboree as an IST. Read more about Jamboree22 here and feel free to contact us at jamboree@scouterna.se if you have any questions.

Ja, du kan önska vad du ska jobba med under lägret. Vi kan tyvärr inte garantera att du kommer få jobba med ditt förstahandsval men kommer göra vårt bästa för att tillgodose dina önskemål.

Ja, det kommer finnas ett lägerdagis eller ”lägis” som vi kallar det. Lägisprogrammet kommer främst vara anpassat för barn 1-7 år, men barn upp till 9 år är välkomna.

Här finner du lägisansökan i Scoutnet.

Har du ett barn som inte är i dessa åldrar? Kontakta oss så ska vi göra vårt bästa för att hitta en lösning.

Ja, du som vill vara ledare på kåren under lägerveckan är varmt välkommen som funktionär före och efter lägret. Då får du möjlighet att bidra till dina egna scouters jamboreeupplevelse, samtidigt som du möjliggör Jamboree22 för fler.

Du anmäler dig som funktionär genom funktionärsanmälan och till kåren genom deras gruppanmälan. I kårens anmälan är det viktigt att du kryssar i om du kommer vara funktionär under förlägret, efterlägret eller både och. Då regleras din avgift.

Ja, du kan vara funktionär men ändå bo med din kår. Då får du det bästa av båda världar. Kanske är dina kompisar ledare på kåren? Eller så har du ett barn som deltar med kåren?

Observera att det är upp till dig att föra en dialog med din kår hur boendet ska ordnas på byn, ska du t.ex. ha med dig eget tält eller har kåren plats i ett av sina?

Du äter mat i funktionärsmatsalen oavsett om du bor i funktionärsbyn eller med kåren.

Har du en annan fråga om att vara funktionär?