Funktonär berättar vad dagsbesökarna ska få göra under dagen i upptäckarhubben

Funktionär på Jamboree22

Vad innebär det egentligen att vara funktionär på ett jamboree? Hur ser en dag ut? Vad kan jag göra efter jobbet? Det och mycket mer finner du svar på här!

Anmäl dig nu!
Några av mina bästa scoutkompisar lärde jag känna under mina funktionärsveckor på Jamboree17!-Roverscout

Spontanaktiviteter för funktionärer

Den tävlingssugna kan utmana sin funktionärspatrull i utomhusbowling och den som vill slappna av kan göra det i vårt spa på Boulevarden.

Eller varför inte vara den roliga i gänget och arrangera en Jamboree-AW?* Festa loss i våra hubbar med bl.a. karaoke och liveband!

Hos oss finns något för alla, välkomna till Jamboree22s hubbar!

*självklart alkoholfritt!

 

En dag för avkoppling, upptäcksfärd och skitsnack i solen!

Vår ambition är att alla funktionärer ska få en ledig dag, men vi kan redan nu garantera alla minst en ledig halvdag!

Under sin lediga dag kommer funktionärerna kunna lämna området och upptäcka Kristianstad, besöka sin kår, chilla på stranden eller snacka skit med andra lediga funktionärer !

 

Dra med en kompis eller två - välkomna till Jamboree22!

Roverlaget, ledarteamet eller dendär kompisen du inte träffat sen Jingijamboree... Alla är varmt välkomna som funktionärer på Jamboree22!

I anmälan kan du önska vilka du vill jobba med. Dessutom kan ni bo bredvid varandra eller dela tält. Det perfekta tillfället att umgås med gamla vänner samtidigt som ni möjliggör en häftig upplevelse för 10 000 barn och unga!

Hur kan dagarna som funktionär se ut?

Dagarna som funktionär på Jamboree22 kan se väldigt olika ut. Vissa dagar är väldigt intensiva, andra är lugnare. Arbetsuppgifterna kan variera. Nedan har vi försökt beskriva hur en programfunktionärs lägerupplevelse skulle kunna se ut. Observera att detta är en "best guess", vi garanterar inte att alla detaljer är korrekta.

Förläger

Nu har lägret börjat ta form. Jag har varit med och hjälpt Infrafunktionen nu i några dagar. Hela platsen har varit en byggarbetsplats och jag har lärt känna Maria som kört hjullastare över hela lägret. Men nu är förlägret slut och jag kommer fokusera på att få iordning programaktiviteterna. 

Läger

Torsdag 

Idag har jag fått sortera programmaterial. Vi ska ha massa träbitar och stenar i världen jag ska vara i. Det har vi lagt fram och sorterat in i vårt förrådstält. 

Fredag 

Idag har vi fortsatt ställa i ordning. Nu har alla fyra programvärldar fått sitt material på plats och vissa har till och med börjat träna på aktiviteterna. Jag trivs väldigt bra med min patrull och nu längtar vi riktigt mycket till att scouterna kommer.

Lördag 

Idag kommer scouterna. Ankomstdagen! Idag kommer jag inte hjälpa till i världarna. Istället kommer jag hjälpa till med ankomsten av bussarna med scouter. All packning måste ut ur bussarna så fort som möjligt för att bussen ska kunna komma iväg igen och hämta fler scouter. På kvällen hör jag sorlet från över 10 000 scouter som äntligen har fått samlas efter några år av pandemi, tänk att jag får vara med och möjliggöra Jamboree22!

Söndag 

Idag har vi tränat på aktiviteterna i världarna. Nu är jag jättebra på vad som ska hända i värld 3, Metro. Jag förstår alla aktiviteter i världen, men bäst kan jag utmanarnas aktivitet. 

Måndag 

Idag var första dagen. Kl 8 började vi i världen med att ställa i ordning. Kl 9 rullade vi ut mattan i portalen och startade musik. Då var det igång. 2500 scouter kom till vår värld, 500 gjorde utmanarprogrammet. Det var full fart fram till kl 13 då vi rundande av dagens programpass.

Vi har redan fått äta lunch, så nu ska vi samla ihop materialet i världen och prata om ifall vi ska göra något annorlunda imorgon. 

I eftermiddag kommer jag gå ner till Boulevarden med mina nya vänner från världen, de har också jobbat med utmanarprogrammet. Det ryktas om att det finns en espressomaskin i caféet, det vill vi inte missa!

Tisdag 

Även idag jobbade jag och min patrull med utmanarprogrammet i världen Metro. Vi börjar bli ett riktigt sammansvetsat team och det var väldigt kul att se utmanarna ta sig an de utmaningar vi förberett för dem.

På kvällen fick jag hjälpa till med äventyrarnas lägerbål. Det var roligt att se hur ljudteknikerna jobbade med lägerbålets musik. 

Onsdag 

Onsdagen är lägrets specialdag. Idag åkte alla utmanare in till Kristianstad. På bara två timmar fick vi 2000 scouter att hoppa på bussar som körde in alla scouter till staden. Där hjälpte vi till med olika kontroller. Föreningar i Kristianstad hade aktiviteter som scouterna fick besöka. Jag hjälpte till vid en handbollskontroll som Kristianstad handbollsklubb hade fixat. Kl 18 tog vi bussen tillbaka till lägret och åt middag. Det var en lång dag, men så himla rolig att vara med om. 

Torsdag 

Idag har jag en ledig dag. Nu ska jag utforska lägret. Boulevarden och roverhubben har massa saker att uppleva. Jag vet några som åkte in till Kristianstad på sin lediga dag, men eftersom jag var där igår är jag inte så sugen på det. 

Fredag 

Sista dagen med program. Nu fungerar aktiviteterna jättebra, så vi kan mest bara se på hur de olika patrullerna löser uppgifterna.

Efter lunch när klockan blev 13 stängde vi portalen för sista gången. Nu ska vi riva. Inget som syns får tas bort, men vi sätter oss i förrådstältet och börjar sortera allt. Det som ska säljas eller skänkas ska i separata högar. Det som ska återvinnas ska sorteras och bäras bort. 

Till kvällen är det scenshow och jag ska sitta långt fram med mitt funktionärsgäng från program. Det har varit en tuff men väldigt rolig och utvecklande vecka. Det känns lite vemodigt att scouterna ska åka hem imorgon, men själv får jag iallafall en till dag med min patrull. Jag ångrar nästan att jag inte tog mer semester och för att stanna även under efterlägret.

Lördag 

Avfärdsdagen. Nu åker deltagarna hem. Vi börjar med att riva allt vi kan nu. Allt ska bort och allt ska återställas. I eftermiddag kommer Infra hjälpa oss att plocka ned portalerna. 

Söndag 

Nu ska det sista materialet bort. Igår var det viktigast att få bort bra saker till efterförsäljningen. Idag samlar vi ihop det som ska skänkas eller återvinnas. Ikväll kommer vi vara klara. Då är jamboreen slut på riktigt för mig. Vissa av mina vänner stannar några dagar nästa vecka för att få bort det allra sista, men jag åker hem imorgon förmiddag. 

Efterläger 

Inte för denna funktionären som åkte hem, tyvärr.