20170809 Disco och dans pŒ Šventyrarhubben. KvŠll och fri tid pŒ Jamboree17. Foto: Magnus Fršderberg

Hubbar för alla åldrar

En hubb är mötesplatsen för alla scouter i samma åldersgrupp. Här hittar du aktiviteter, café, skönt häng och nya kompisar.

Upptäckarhubben

I upptäckarhubben möter du Drömmarnas värld, skapat på olika sätt för att ge scouterna tid för återhämtning, träffa nya kompisar eller spontanaktiviteter. Hubben är indelad i fyra delar:

  • I Dreamcafé kan du hänga med kompisar, samtidigt som du tar en fika. Du kan ladda din mobil, spela spel, läsa en bok eller bara chilla. Under vissa tider ordnas det större aktiviteter som till exempel turneringar, karaoke eller kanske en Upptäckarkarneval/parad.
  • I Dreamworld finns plats för återhämtning eller bara en plats för att landa och vila på. Här lyssnar du på musik, läser en bok eller bara vilar ögonen ett tag.
  • Dream activities erbjuder flera spontanaktiviteter som kan utövas ensam eller i patrull. Allt från traditionell scouting till en hållbar värld eller vad som helst.
  • Dream woods är placerat i skogen bakom hubben. Här kan du umgås och chilla med både gamla och nya kompisar, aktivera dig i hinderbanan eller varför inte drömma dig bort i en hängmatta.

Äventyrarhubben

I äventyrarhubben kan äventyraren gå med sina kompisar eller kanske träffa nya på plats för att spel, leka lekar och ta en fika. Hubben ger en möjlighet att vara själv en stund eller ta en paus från kårens by. Kanske för att reflektera över dagens program med kompisar?

Utmanarhubben

Här kommer det finnas gött häng med café och aktiviteter för både Utmanare och Rover.

I Caféet kan du köpa dig dricka, glass, eller det du är sugen på för stunden.

Här kommer det erbjudas spontanaktivitet, stora som små, enskilda och patrullinriktade. Det är här du hänger när du vill göra något mer utöver det fantastiska program du redan varit på eller ska gå på.

Vuxenhubben

I Vuxenhubben sätter den svenska naturen stämningen. Här kan ledare och funktionärer ta en stund för sig själva eller med vänner för att ladda batterier i något av våra områden.

  • I Lövsalen möts du av en svensk lövskog. Här är platsen för möten, diskussioner och aktivitet.
  • I Skärgården stannar du för en stunds avkoppling med en kopp kaffe och möten med lägre volym.
  • I Fjällen kan du njuta av en god fika och drömma dig bort till den svenska fjällen med renar, hjortron och färgsprakande natur.
  • På Ängen köper du din fika. Här möts du av blommande sommaräng, mormors spetsdukar och härligt fikabröd med lyxigt kaffe.
Vad händer mer på Jamboree22?

Dagsprogram på Jamboree22

På Jamboree22 kommer deltagarna varje dag ta del av planerade programaktiviteter i någon av de fyra olika drömvärldarna.

Läs mer om programmet på Jamboree22

Vanliga frågor och svar om hubbar

Hubbarnas öppettider varierar beroende på åldersgrupp, men alla hubbar har öppet på eftermiddagarna.

En hubb är platsen för den som vill träffa nya kompisar i samma ålder eller ha en rolig stund med sin patrull. På hubbarna kommer det finnas spontanaktiviteter, caféer, platser att hänga på och mycket mer. Det är en plats att bara vara.