Praktisk information

Letar du efter hur transporter kommer fungera, vilken typ av bränsle som det går att laga mat med eller något annat praktiskt kring ert deltagande på Jamboree22. Då är denna sida rätt för dig!

Byar & bytorg

Hur stor är egentligen en by? Hur många slanor får vi? Vilka brandregler gäller? Kommer vi kunna köpa gasol?

Här finns information om byarna och bytorgen på Jamboree22!

Byar & bytorg på Jamboree22

Transport & gods

Transporter är en viktig del i vårt arbete med att skapa ett så klimatsmart läger som möjligt. Därför tänker vi till kring alla former av transporter av såväl material som deltagare och funktionärer. Vi hoppas att alla scoutkårer, grupper och besökare kan bidra till vårt mål genom att tänka kreativt och nytt kring sina egna transporter. Kanske genom att dela transporter tillsammans med andra, tar tåget till lägret eller genom att vandra till lägret.

Ni kan läsa mer om transporter i vår FAQ längre ner på denna sida, samt via länken nedan.

Läs mer om Transport och Gods här

Vanliga frågor och svar

Skånetrafiken kommer köra bussar till och från Jamboree22. Boka era Resplus-biljetter till Norra Åsum Wendesskolan.

Det går bra att sova i vindskydd både i byn och funktionärsbyn.

Ja. Marken i Norra Åsum är av samma typ som på rinkabyfältet och sväljer väldigt mycket vatten.

På grund av ett planerat banarbete har inga distrikt haft möjlighet att arrangera resor med chartrade tåg till Jamboree22. Vi rekommenderar att ni skickar in en egen bokningsförfrågan till SJs gruppbokning eller liknande aktör.

Obs! Detta gäller även kårer från Stockholms scoutdistrikt.

Släp får köras in fram till 22:: den 29/7. Därefter rullas dessa in och ut för hand. Inför utryckning kan släp rullas in på området för att hämtas med bil efter utryckningstiden.

Här finner du Jamboree22s coronainformation: https://www.scouterna.se/jamboree22/grupper/covidinfo-jamboree22/

Vi kommer att föra samtal med SJ för att ge dem förutsättningar att planera för att så många scouter ska transporteras. 

Det går bra att lämna släp på området fram tills 22:00 den 29/7, därefter får inga fordon finnas på området, men släp kan rullas in för hand. Det finns parkering i anslutning till lägret för de som behöver ställa sin bil i samband med transport. 

All information som ni har svar på är bra att svara på så snart som möjligt. Om ni inte kan svara på en fråga helt, svara så gott ni kan. Kanske vet ni att ni ankommer med tåg, men inte exakt vilket. 

Jamboree22 planerar inte resor eller transporter för deltagare eller grupper. Varje grupp och deltagare ansvarar för sin egen transport till och från lägret.

Eldning får ske i byarna (myseld) under kontrollerade former, tänk på avstånd till tält och annat brännbart. De som önskar elda behöver ta med egen ved, det är inte tillåtet att elda lägrets slanor.  Matlagning sker alltid med gas på anvisad plats.

Det går bra att ta med en hund till lägret. Ingen rastning får dock ske på området, hunden ska vara kopplad och alla förväntas plocka upp efter deras hundar. Om du som funktionär planerar att ta med en hund, lägg in den informationen i din anmälan.

Det går bra att övernatta en natt på fältet för de som transporterar material. Jamboree22 står dock inte för någon mat förrän lunch den 30 juli. 

Vi för samtal med Skånetrafiken för att kunna erbjuda transporter mellan Kristianstad och Norra Åsum för alla scouter på ett smidigt sätt 

Det kommer finnas Duschar och spolbara toaletter på hela området. Både för deltagare och funktionärer.