Anläggningar och lägerplatser

Bland det roligaste för många scouter är att åka på scoutläger och uppleva äventyr tillsammans med kompisarna. Det finns många spännande alternativ. Ni kan exempelvis bo i fjällstuga och gå på skidtur eller sova i tält och laga mat över öppen eld med hundratals andra scoutkompisar.

Lägerplatser i Sverige

De flesta lägerplatser går att hyra året runt och de hyrs ut till scoutgrupper, företag och privatpersoner. De ägs och förvaltas av Scouterna, våra distrikt och kårer. Här kan du läsa mer om våra lägerplatser - där du kan ha scoutläger, konferens eller planeringshelg med ledarteamet.

Lägerplatser i

Norra Sverige

Upplev fjällen året runt på Mullfjällsstationen och  gå på tur för första gången. I regionen ingår länen Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland, Jämtland, Härjedalen och Medelpad.

Norra Sverige
Lägerplatser i

Mellersta Sverige

Här finns flera av Scouternas populära anläggningar med lägerängar och närhet till sjö och skog. I regionen ingår länen Dalarna, Gävleborg, Hälsingland, Södermanland, Uppsala, Värmland, Västmanland och Örebro.

Mellersta Sverige
Lägerplatser i

Stockholm

Du kan exempelvis ha scoutläger på vackra skärgårdsön Vindalsö. I Stockholmsregionen ingår scoutdistrikten i Stockholm och Gotland.

Stockholm
Lägerplatser i

Västra Sverige

Upplev minnen för livet på de vackra lägerplatserna Lysestrand eller Kragenäs. I västra Sverige ingår länen Halland och Västra Götaland.

Västra Sverige
Lägerplatser i

Östra Sverige

Ledarutbildning eller konfirmationsläger? Kolla in våra anläggningar i Östra Sverige. I regionen ingår länen Blekinge, Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Östergötland.

Östra Sverige
Lägerplatser i

Södra Sverige

I regionen ingår Skåne län och det finns lägerplatser för både små och stora scoutläger, samt konferenser.

Södra Sverige

Anläggningar

Scouterna äger fyra anläggningar (Gilwell, Frustunaby, Vindalsö och Mullfjällstationen) och utöver det så äger kårer och distrikt ytterligare fler anläggningar.

Scoutgården Frustunaby

Föreningen för Frustunaby förvaltar scoutgården Frustunaby i Gnesta åt Scouterna. Anläggningen, som har anor från 1700-talet, är charmig och välskött och passar både scoutgruppen och konferensgäster.

Läs mer och boka här

Vindalsö

En av ca 24 000 öar i Stockholms Skärgård är Vindalsö. Här väntar äventyret och upplevelserna. Terrängen och naturen inbjuder till spännande upptäckter bland klipphällar, sandstränder, bryggor och naturhamnar.

Läs mer och boka här

Mullfjällsstationen

Belägen vid foten av Mullfjället, ett stenkast får det mer kända skidorten Åre. Med fjället utanför dörren och med bra kommunikationer med t.ex. tåg är detta det perfekta boendet och destinationen för större grupper,  scouter som icke scouter, att ha som utgångspunkt för sina fjälläventyr.

Läs mer och boka här

Gilwellstugan

Gilwellstugan ligger i vacker sörmländsk natur vid sjön Båvens strand nära Sparreholm i Sörmland. Här är det nära till friluftslivet, både i skogen och till sjöss och bakom knuten finns lägerområdet Brittmäss.

 

Gilwellstugan