Mellersta Sverige

Scouternas egna lägerplatser i mellersta Sverige passar scoutpatrullens helghajk, ledarteamets planeringsmöte och företagskonferensen. Perfekt om ni är många som reser från olika delar av Sverige. Ät gott tillsammans och låt er inspireras i vacker natur.

Vakna med utsikt över sjön Båven, laga mat tillsammans i välutrustade kök eller åk på tältäventyr med hundratals scoutkompisar.

Brittmäss

Brittmäss vackra lägerängar ligger precis vid sjön Båven och har plats för 200 lägerdeltagare i tält.

Brittmäss

Gilwellstugan

Gilwellstugan ligger i vacker sörmländsk natur vid sjön Båvens strand nära Sparreholm i Sörmland. Här är det nära till friluftslivet, både i skogen och till sjöss och bakom knuten finns lägerområdet Brittmäss.

Gilwellstugan

Frustunaby

Bo i charmig stuga med anor från 1700-talet, precis vid Frösjön för bad, samt med goda pendeltågskommunikationer.

Läs mer och boka här

Kopparbo

Kopparbo är en 49 hektar stor scoutgård tre mil sydost om Ludvika med plats för 5000 tältande och ett 50-tal i inomhusförläggning.

Läs mer och boka här

Kungshols kurs- och lägergård

Kungshols kurs- och lägergård ligger i en naturskön dal strax utanför Rättvik. Här skapas scoutminnen genom de tillfälliga och återkommande arrangemang som hålls under alla årstider. Både inomhusboende och lägerängar finns tillgängliga.

Läs mer och boka här

Ladtjärnstorp

Scoutgård i norra Värmland. Passar för läger och hajker med allt mellan 2 och 1500 deltagare. Gården ligger precis vid en sjö och här finns flera stora gräsytor samt i skogen runt området finns det fina vindskydd.

Läs mer och boka här

Scout Camp Ransberg

Ransberg i Värmlands är ett fantastiskt alternativ för dig som söker lägerplats eller en bra konferensanläggning i naturskön kulturmiljö med vällagad mat och trivsamt boende.

Läs mer och boka här

Skräddartorp och Näset

Skräddartorp och Näset är belägna i södra Dalarna 2,5 mil söder om Ludvika. De två lägergårdarna lämpar sig för allmänt friluftsliv, läger, hajker och mindre konferenser i friluftsmiljö.

Läs mer och boka här