Arrangemangsledare - Blå Hajken Jägarna 2023

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr  som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses ett par helger under ett år. Vid egna planeringsmöten och två utbildningshelger, till detta kommer tid för telefonmöten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten 2022, helgen v.47 och ett på våren 2023, helgen v.10. Arrangemangsledarutbildningen på hösten ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på våren är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Om Blå Hajken Jägarna 

Blå Hajken Jägarna är ett äventyrligt scoutarrangemang i Jämtlandsfjällen med start i Vallbo utanför Undersåker. Hajken är ett utmanararrangemang där en fjällvandring kombineras med utbildningen Leda Scouting. Arrangemanget anordnades för första gången 1948 och har gått på samma plats sedan dess. Därför finns en stark tradition och historia som genomsyrar Hajken samtidigt som vi ständigt arbetar med nytänkande och utveckling.  

Blå Hajken Jägarna syftar till att ge deltagarna kunskap, redskap och utveckling inom områdena friluftsliv på fjället, scouting, säkerhet, ledarskap och gruppdynamik samt självkänsla och personliga värderingar. Framför allt ska Hajken vara ett roligt äventyr utöver det vanliga! Som ledare på Hajken är du del av ledarpatrull Älgen, vilket innebär förberedelser och genomförande av Hajken under sommaren 2023. 

Vi söker dig som:  

  • Har fyllt 18 år. 
  • Har någon vana och intresse av friluftsliv och fjäll.  
  • Har god förmåga att arbeta i grupp.  
  • Har god initiativförmåga.  
  • Har fysisk förmåga att vandra nio dagar med full packning. 
  • Har ha tidigare fjällvandringsvana. 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt att det är meriterande om du gått någon av Blå Hajkerna. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamet. 

Blå Hajken Jägarna är ett återkommande arrangemang där ledare från tidigare år ofta väljer att stanna kvar och göra en hajk till. På grund av detta vet vi inte hur många nya ledare som kommer behövas förrän efter att årets hajker är genomförda, därmed lämnas besked till nya ledare först efter sommaren.  

Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här