Arrangemangsledare - Explorer Belt 2023

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr  som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid. Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år. Vid tillexempel, egna planeringsmöten, eventuell förträff och rekresa och två utbildningshelger, till detta kommer tid för telefonmöten och eget arbete. Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på hösten 2022, helgen v.37 och ett på våren 2023 helgen v.10. Arrangemangsledarutbildningen på hösten ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på våren är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Om Explorer Belt 

Explorer Belt består av förberedelse, vandring och uppföljning, samt vanligtvis en rundresa. 

Arrangemangets målgrupp är svenska scouter i åldern 16–20 år. Antalet exploriter brukar vara mellan 36-42 stycken. Hur många exploriter som kan antas beror främst på arrangemangets budget samt hur många som får plats i en buss. 

Arrangemangets syfte är att: 

  • låta deltagarna uppleva internationell scouting på det unika Explorer Belt-sättet  
  • utmana deltagarna till personlig utveckling 
  • inspirera deltagarna till fortsatt scoutengagemang 
  • låta deltagarna möta människor, kultur och natur i ett annat land för att uppmuntra till internationell förståelse 

 Under arrangemanget ska deltagarna:  

  • parvis genomföra en vandring genom landsbygden i värdlandet 
  • parvis genomföra ett antal uppgifter för att lära känna värdlandet 
  • möta lokalbefolkning i värdlandet 
  • sträva efter att möta scouter från värdlandet 

Under sommaren 2023 ser planerna för Explorer Belt ut så här: Slovenien, Tyskland och Portugal. 
Detta betyder att vi behöver 3 ledarteam för EB 2023 med 4-5 personer i varje team. 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt ha planerat större event eller resor. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden, eller så kan du och några vänner söka som team, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 
Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här