Arrangemangsledare - Explorer Belt Nyår 2023/2024

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder och uppåt som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse som de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid.
Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år vid till exempel rekresa, förträff samt två obligatoriska utbildningshelger*. Till detta tillkommer även tid för egna planeringsträffar, telefonmöten och eget arbete.

*Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på våren v10 2023, och ett på hösten v37 2023. Arrangemangsledarutbildningen på våren ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på hösten är fokuserad på riskminimering och krishantering, ekonomi och program. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

 

Om Explorer Belt Nyår

Explorer Belt Nyår består av förberedelse, vandring och uppföljning.

Arrangemangets målgrupp är svenska scouter i åldern 16–20 år. Antalet exploriter brukar vara mellan 36-42 stycken. Hur många exploriter som kan antas beror främst på arrangemangets budget samt hur många som får plats i en buss. 

Arrangemangets syfte är att: 

   Under arrangemanget ska deltagarna:  

   Under vintern 2023/2024 är planen att Explorer Belt Nyår ska genomföras över jul- och nyåret i södra Europa. 
   Detta betyder att vi behöver ett ledarteam med fyra personer för EB Nyår 2023/2024.
   Du ska vara beredd på att avresa sker innan julafton.

   Explorer Belt Nyår är ett nytt arrangemang som genomförs för andra gången. Arrangemanget genomförs utan efterföljande rundresa. Därför ska arrangemanget innehålla en obligatorisk för- och återträff. Vid förträffen ges ledare och deltagare möjligheten att lära känna varandra inför kommande resa. Återträffen avslutar arrangemanget för deltagarna. 

   Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare samt ha planerat större event eller resor. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

   Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden. Du kan också söka som team tillsammans några vänner, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 
   Välkommen med din ansökan!

   Är det något för dig?

   Sök tjänsten här