Arrangemangsledare Upplev 2023

Varje år anordnar Scouterna flera arrangemang som är öppna för alla Sveriges scouter. Arrangemangen riktar sig till scouter från äventyrarålder och uppåt som söker äventyr och upplevelser utanför sin kårverksamhet. Vi genomför resor, utmaningar, aktiviteter och äventyr som är utöver den dagliga scoutverksamheten. 

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse som de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid.
Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år vid till exempel rekresa, förträff samt två obligatoriska utbildningshelger*. Till detta tillkommer även tid för egna planeringsträffar, telefonmöten och eget arbete.

*Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på våren v. 10 2023, och ett på hösten v. 37 2023. Arrangemangsledarutbildningen på våren ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på hösten är fokuserad på riskminimering och krishantering. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Om Upplev 

Upplev är ett arrangemang som sker på höstlovet vecka 44 och där äventyrarscouter från hela Sverige möts och tillsammans åker på en resa för att uppleva en ny kultur, kanske möta scouter från andra länder och utmana sig själva. Arrangemanget kommer år 2023 att genomföras i Finland.
Nytt för år 2023 är att utbildningen Leda Patrull är grunden för arrangemanget. Då det är första året Upplev genomförs med Leda Patrull finns det stora möjligheter att vara med och påverka hur arrangemanget ska genomföras i framtiden. 

Upplevs syfte är att: 

  Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 
  Vi ser gärna sökanden som är vana vid att genomföra Leda Patrull och är ackrediterad utbildare, men det är inget krav.

  Du kan söka som enskild person, så teamar vi ihop dig med andra sökanden. Du kan också söka som team tillsammans med några vänner, ange då i din ansökan vilka du vill söka tillsammans med. 

  Välkommen med din ansökan!

  Är det något för dig?

  Sök tjänsten här