Arrangemangsledare Upplev 2024

Upplev är ett arrangemang som sker på höstlovet vecka 44 och där äventyrarscouter från hela Sverige möts och tillsammans åker på en resa för att uppleva en ny kultur, kanske möta scouter från andra länder och utmana sig själva. Arrangemanget år 2023 genomfördes i Finland. Nytt för år 2023 var att utbildningen Leda Patrull var grunden för arrangemanget. 

Upplevs syfte är att: 

  • ge deltagande äventyrare en möjlighet att utbildas inom ledarskap och att vara en del av en patrull
  • ge deltagande äventyrare en upplevelse utöver det vanliga  
  • ge deltagarna möjlighet att utmana sig själva 
  • ge deltagarna möjlighet att utmana sin världsbild  
  • låta deltagarna möta människor och nya kulturer för att uppmuntra till internationell förståelse 

Du behöver inte ha varit arrangemangsledare tidigare, men vi ser gärna att du har någon tidigare erfarenhet av att vara ledare. Vi söker personer med olika erfarenheter och kompetenser för att komplettera varandra i teamen. 

Det är önskvärt att du är 23 år eller äldre och ackrediterad utbildare via Scouternas Folkhögskola. 

Du behöver INTE bifoga CV eller personligt brev. Det räcker med att du skriver några rader om dig själv i fritextrutorna. 

 

Att vara arrangemangsledare

Att vara arrangemangsledare för Scouternas arrangemang är inte bara utmanande och utvecklande, det är också en rolig upplevelse att tillsammans med de andra i ditt team ge deltagarna en fantastisk scoutupplevelse som de och ni kommer att minnas för livet! 

Som arrangemangsledare ansvarar du för att planera och genomföra arrangemanget från början till slut. Att vara arrangemangsledare tar periodvis mycket tid.
Teamet brukar ses 5-7 helger under ett år vid till exempel rekresa, förträff samt två obligatoriska utbildningshelger*. Till detta tillkommer även tid för egna planeringsträffar, telefonmöten och eget arbete.

*Som arrangemangsledare är det obligatoriskt att delta i två utbildningstillfällen. Ett på våren v. 10 2024, och ett på hösten v. 40 2023. Arrangemangsledarutbildningen på våren ger dig och ditt team alla verktyg ni behöver för att planera och genomföra ert arrangemang. Utbildningen på hösten är fokuserad på riskminimering och krishantering. Som stöd i arbetet finns Scouternas arrangemangsgrupp som följer och stöttar er genom projektet. 

Välkommen med din ansökan!

Är det något för dig?

Sök tjänsten här